1. "Stop nu met rijden": Mercedes roept 292.000 wagens terug in VS

  "Stop nu met rijden": Mercedes roept 292.000 wagens terug in VS

  Mercedes-Benz roept in de VS 292.000 wagens terug wegens een probleem met de remmen. De rembekrachting kan roesten, vooral na contact met grote hoeveelheden water. Daardoor kan lucht in het systeem sijpelen, waardoor de remmen zwakker worden. Bij “heel extreme corrosie” kan plots remmen zelfs het systeem compleet ruïneren. Het gaat om modellen van de ML-, GL-. en R-klassen met bouwjaren 2006 tot 2012, maar alleen in de VS.
 1. GETEST. “Een conservatieve grijze muis met superieure uitrusting”: onze motorexpert reed met de Honda NT1100
  PREMIUM

  GETEST. “Een conserva­tie­ve grijze muis met superieure uitrusting”: onze motorex­pert reed met de Honda NT1100

  Honda heeft eindelijk opnieuw een grote toermotor in het gamma. De NT1100 moet het gat tussen de Gold Wing en avontuurlijke Africa Twin vullen met zijn rijkelijke uitrusting en vlot stuurkarakter. Het prijskaartje zit ook nog eens goed, maar of dat volstaat om onze motorexpert Arno Jaspers te overtuigen? “Honda bewandelt als geen ander de grens tussen efficiënt en doodsaai.”
 1. Ruim 1.500 gevallen van tellerfraude in 2021, verkoop nieuwe auto's gaat achteruit

  Ruim 1.500 gevallen van tellerfrau­de in 2021, verkoop nieuwe auto's gaat achteruit

  In 2021 heeft Car-Pass 1.578 gevallen van tellerfraude bij auto’s geteld, wat goed is voor iets meer dan 1 procent van alle verkochte auto's dat jaar. Gemiddeld werd de kilometerteller van tweedehandsauto's met 52.000 kilometer teruggedraaid. Dat blijkt uit het jaarverslag van Car-Pass, het certificaat dat elke particulier of professional die een tweedehandsvoertuig wil verkopen, moet bezorgen aan de particuliere koper.