Inwoners Steve Van de Voorde en Wallace H. Sibson, deskundige openbare werken Eric Verbiese en schepen en voorzitter OCMW Veerle Beernaert mochten maandag het nieuwe regenboogzebrapad officieel inwandelen.
Volledig scherm
Inwoners Steve Van de Voorde en Wallace H. Sibson, deskundige openbare werken Eric Verbiese en schepen en voorzitter OCMW Veerle Beernaert mochten maandag het nieuwe regenboogzebrapad officieel inwandelen. © Kristof Pieters

Zwijndrecht schildert twee zebrapaden in de regenboogkleuren: “Tonen dat iedereen meetelt”

ZwijndrechtIn Zwijndrecht zijn maandag twee zebrapaden in de regenboogkleuren gezet. Hiermee wil de gemeente duidelijk maken dat iedereen meetelt. Het idee ontstond dit voorjaar na de moord op de homoseksuele David Polfliet in Beveren.

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Ennio (25) drie jaar na overlijden deels vrijgepleit van schuld: “Het gemis blijft, maar nu kunnen we eindelijk wat rust vinden”
  PREMIUM
  Kruibeke

  Ennio (25) drie jaar na overlijden deels vrijge­pleit van schuld: “Het gemis blijft, maar nu kunnen we eindelijk wat rust vinden”

  Op de snelwegparking langs de E17 in Kruibeke is zaterdag een kleine herdenking gehouden voor Ennio Van Bogaert. De jongeman kwam precies drie jaar geleden om het leven toen hij in het duister tegen een foutgeparkeerde vrachtwagen botste. De zaak werd aanvankelijk geseponeerd, maar mama Nancy De Maeyer kon zich hierin niet berustten en spande zelf een rechtszaak aan. Met succes, want recent oordeelde de rechtbank dat de trucker toch voor de helft verantwoordelijk is voor het ongeval.