Schepen Steven Vervaet
Volledig scherm
Schepen Steven Vervaet © Kristof Pieters

Zwijndrecht kondigt bouwstop af van anderhalf jaar: “Bodemvervuiling met PFAS was spreekwoordelijke druppel”

ZwijndrechtProjectontwikkelaars kunnen in Zwijndrecht hun plannen maar beter even opbergen. Het college besliste de pauzeknop in te drukken voor nieuwe bouwprojecten en dat voor het komend anderhalf jaar. De gemeente is al enorm dicht bebouwd en de bezorgdheid over de bodemvervuiling door PFAS gaf de doorslag. Individuele woningen worden nog wel vergund.

  1. Op huizenjacht in… Zwijndrecht: “Tuintjes verontreinigd door PFOS maar het levert je voorlopig geen korting op voor een woning”
    PREMIUM
    Zwijndrecht

    Op huizen­jacht in… Zwijn­drecht: “Tuintjes verontrei­nigd door PFOS maar het levert je voorlopig geen korting op voor een woning”

    Op zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week trekken we naar Zwijndrecht. De laatste maanden niet uit het nieuws weg te branden omwille van de PFOS-vervuiling door de 3M-fabriek. Maar de huizenprijzen lijken er vooralsnog niet onder te lijden.