Volledig scherm
© Kristof Pieters

Zware hinder op E34 door banale aanrijding

Het verkeer op de E34 richting Antwerpen heeft maandagnamiddag heel wat hinder ondervonden door een banaal ongeval. Het verkeer stond stil vanaf Melsele.

 1. Beverse restaurants moeten net als cafés om 23 uur sluiten: “Duidelijk voor de klanten en uitbaters”
  Beveren

  Beverse restau­rants moeten net als cafés om 23 uur sluiten: “Duidelijk voor de klanten en uitbaters”

  In Beveren moeten restaurants voortaan net als cafés om 23 uur de deuren sluiten. Burgemeester Marc Van de Vijver (CD&V) vaardigde hiervoor een politieverordening uit. Hij wil hiermee vooral duidelijkheid scheppen aangezien sommige cafés het sluitingsuur omzeilden door een snack te serveren. De meeste restaurantuitbaters reageren begripvol. “Zeker als we zo een nieuwe lockdown kunnen vermijden”, zegt Joeri Bryssinck van Cultuurcafé Ter Vesten.
 2. 26 personeelsleden kerncentrale testen positief op corona: “Besmetting gebeurde in privésfeer, niet op de werkvloer”
  Doel

  26 personeels­le­den kerncentra­le testen positief op corona: “Besmetting gebeurde in privésfeer, niet op de werkvloer”

  Engie gaat nog meer dan vroeger thuiswerk stimuleren nadat er bij 26 personeelsleden van de kerncentrale van Doel een besmetting met COVID-19 werd vastgesteld. “Dit cijfers is verontrustend maar tegelijk relatief aangezien hier zo’n 2.000 mensen werken”, zegt woordvoerster Nele Scheerlinck. “Het is alvast een opluchting dat er geen uitbraak is op de werkvloer. Alle besmettingen gebeurden namelijk in de privésfeer.”
 1. Karen Damen stelt jungle in Antwerps kinderziekenhuis voor: “Het helpt de kinderen bij het genezingsproces”
  PREMIUM
  ANTWERPEN/KONTICH

  Karen Damen stelt jungle in Antwerps kinderzie­ken­huis voor: “Het helpt de kinderen bij het genezings­pro­ces”

  Olifanten, leeuwen en giraffen. De gangen en kamers van het Koningin Paola Kinderziekenhuis in Antwerpen zien er voortaan uit als een jungle. Lotti Walters uit Kontich, die haar zoontje Ferre (6) verloor aan kanker, richtte de vzw ‘With love by Ferre’ op om de steriele ziekenhuissfeer aangenamer te maken voor kinderen. Karen Damen, meter van de vzw, kwam het oerwoud vrijdagmiddag mee openen. “Er heeft er eentje goedkeurend meegekeken van hierboven.”