rv
Volledig scherm
© rv

Wisselmeerderheid in gemeenteraad beslist om verkennende fusiegesprekken op te starten

ZwijndrechtZoals verwacht heeft een wisselmeerderheid van N-VA, Vooruit, CD&V en Vlaams Belang donderdagavond beslist om verkennende fusiegesprekken aan te knopen met de buurgemeenten. Tegelijk wordt een studie opgestart naar de financiële situatie en de zelfredzaamheid van de gemeente. Groen stemde tegen.

 1. Gratis op consultatie in wijkgezondheidscentrum De Link: “Lage drempel voor kansarmen maar ook oplossing voor huisartsentekort”
  Beveren/Zwijndrecht

  Gratis op consulta­tie in wijkgezond­heids­cen­trum De Link: “Lage drempel voor kansarmen maar ook oplossing voor huisartsen­te­kort”

  De bouw van het nieuwe wijkgezondheidscentrum De Link in Beveren zit in een eindfase. Vanaf oktober kan iedereen er gratis op consultatie gaan. Dat is drempelverlagend voor mensen met een krap budget maar ook een oplossing voor het nijpende tekort aan huisartsen. Er is intussen al een eerste dokter aangeworven. In de toekomst zullen er nog andere zorgverleners aan de slag gaan.
 2. Bioboer Koen plant hennep om PFAS-vervuiling in bodem te zuiveren: “Zelfs in omgeving van Tsjernobyl passen ze dit trucje toe”
  PREMIUM
  Zwijndrecht/Melsele/Lokeren

  Bioboer Koen plant hennep om PFAS-vervuiling in bodem te zuiveren: “Zelfs in omgeving van Tsjernobyl passen ze dit trucje toe”

  Bij Moesland op de grens van Melsele en Zwijndrecht zijn recent de eerste velden hennep ingezaaid. Bioboer Koen Doggen neemt deel aan een proefproject waarbij men op natuurlijke wijze PFAS uit de bodem probeert te halen. Het Lokerse bedrijf Fytolutions maakt zich sterk dit ook op grote schaal te kunnen uitrollen en krijgt de steun van zowel de gemeente als 3M.