rv
Volledig scherm
© rv

Twee nieuwe windturbines moeten baggerbedrijf DEME klimaatneutraal maken

ZwijndrechtHet vermogen aan windenergie in de haven groeit gestaag verder met de bouw van 8 nieuwe windturbines op de Linkerscheldeoever. Dinsdag zijn de eerste twee nieuwe windmolens van Wind aan de Stroom op de site van baggerbedrijf DEME in Zwijndrecht feestelijk ingehuldigd.

 1. Grote verslagenheid na plotse dood van dokwerker Joeri ‘Joep’ Van der Linden (46): “Een reus van een vent met een gouden hart”
  PREMIUM
  Beveren

  Grote verslagen­heid na plotse dood van dokwerker Joeri ‘Joep’ Van der Linden (46): “Een reus van een vent met een gouden hart”

  In de havenwereld wordt gerouwd om het overlijden van Joeri Van der Linden, een dokwerker met een lange staat van dienst die erg geliefd was bij zijn collega’s. De Beverenaar kwam dinsdag om het leven bij een verkeersongeval in Kallo. Zijn vrienden bij de oud-leiding van Chiro Sint-Joris en de kaartclub reageren eveneens zwaar aangeslagen. “Joep was een steunpilaar. Hij was de eerste die klaar stond om iemand te helpen.”
 2. Man riskeert vijf jaar cel omdat hij prostituees niet betaalde voor hun diensten: “Als dit verkrachting is, gaan veel mannen zweten”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Man riskeert vijf jaar cel omdat hij prostitu­ees niet betaalde voor hun diensten: “Als dit verkrach­ting is, gaan veel mannen zweten”

  Is het verkrachting wanneer een klant van een prostituee ervandoor gaat zonder te betalen? Dat was dinsdag een belangrijke vraag in de rechtszaak tegen Laurent V.N. (39). Hij zou 24 vrouwen zo om de tuin geleid hebben, al is dat niet de enige aanklacht. Met valse soa-tests overtuigde hij sommigen om zonder condoom te vrijen, en hij zou ook met één slachtoffer ongewenste seksuele handelingen gesteld hebben. “Moet hij behandeld worden? Ja”, aldus zijn advocate. “Maar hij heeft nooit bijvoorbeeld een vrouw van haar fiets gesleurd.”