Kristof Pieters
Volledig scherm
PREMIUM
© Kristof Pieters

RESTOTIP. Proeven van Limburgse streekspecialiteit Steppegras bij De Fermette

ZwijndrechtEen sappige steak die verstopt zit onder een reusachtige berg luficerfrietjes. Dat is kort omschreven Steppegras, een Limburgse streekspecialiteit die in onze regio exclusief te proeven is bij brasserie De Fermette in Zwijndrecht.

 1. Onderzoek naar ijspiste in kunststof: “Winters zijn te warm en de koeling is enorm energieverslindend”
  Beveren

  Onderzoek naar ijspiste in kunststof: “Winters zijn te warm en de koeling is enorm energiever­slin­dend”

  Het college gaat de haalbaarheid onderzoeken van een schaatspiste in kunststof voor de komende eindejaarsperiode. De reden? “De voorbije winters waren telkens erg zacht en het wordt steeds moeilijker om de piste bevroren te krijgen. Bovendien is het bijna onverantwoord om zoveel energie te verbruiken als de prijzen de pan uitswingen”, zegt schepen van Feestelijkheden Laura Staut (CD&V).
 2. Hennep succesvol ingezet tegen bodemvervuiling door PFAS: “Op maximum tien tot twaalf jaar is grond volledig gezuiverd”
  Zwijndrecht

  Hennep succesvol ingezet tegen bodemver­vui­ling door PFAS: “Op maximum tien tot twaalf jaar is grond volledig gezuiverd”

  In Zwijndrecht is een proefproject met een veld hennep om de bodem te zuiveren van schadelijke PFAS-stoffen succesvol afgesloten. Volgens onderzoekers van het Centrum voor Milieukunde (UHasselt) is aangetoond dat de plant significante hoeveelheden PFOS en PFAS opneemt uit de bodem. “We schatten de grond te kunnen zuiveren op een termijn van maximum tien tot twaalf jaar”, zegt initiatiefnemer Frederik Verstraete van C-Biotech.
 3. Erfpunt bundelt mooiste monumenten uit de regio in handige brochure: “Van de Beverse Meir en de steentijd in Sint-Niklaas tot de pompgemalen van Lokeren/Moerbeke”
  Regio

  Erfpunt bundelt mooiste monumenten uit de regio in handige brochure: “Van de Beverse Meir en de steentijd in Sint-Niklaas tot de pompgema­len van Lokeren/Moerbeke”

  In het weekend van 10 en 11 september is het opnieuw Open Monumentendag. Dit jaar staat het brandend actueel thema ‘Duurzaamheid’ centraal. Net als vorig jaar maakte Erfpunt, het Waas expertisecentrum voor archeologisch, bouwkundig en landschappelijk erfgoed, een regiobrochure voor onze regio. Een overzicht:
 1. Streamz-serie '2DEZIT’ brengt studentenleven in beeld: relaties, vriendschap én de zoektocht naar jezelf
  Play
  TV

  Streamz-se­rie '2DEZIT’ brengt studenten­le­ven in beeld: relaties, vriend­schap én de zoektocht naar jezelf

  ‘2DEZIT’ verschijnt vanaf 29 september op Streamz. De serie geeft de kijkers een inkijk in het turbulente studentenleven. Hoofdrollen Lotte (Ninalotte Roose), Lucas (Nathan Bouts) en hun kotgenoten komen voor heel wat uitdagingen en moeilijke keuzes te staan. Ze worden geconfronteerd met relaties, vriendschappen, drugs en gaan op zoek naar hun ware identiteit. De reeks gaat geen enkel taboe uit de weg.