Koen Van Hauteghem in de gloednieuwe serres van het biologisch tomatenbedrijf Vitaetom.
Volledig scherm
PREMIUM
Koen Van Hauteghem in de gloednieuwe serres van het biologisch tomatenbedrijf Vitaetom. © Kristof Pieters

Opluchting bij biologisch tomatenbedrijf Vitaetom: “PFOS-gevaar lijkt voorlopig geweken. Gelukkig maar, want we hebben net een miljoeneninvestering gedaan”

Zwijndrecht/MelseleBij heel wat tuinbouwbedrijven in Zwijndrecht en Melsele is de opluchting groot dat er voorlopig geen productiebeperkingen worden opgelegd omwille van de PFOS-vervuiling. “We hebben twee weken vol spanning afgewacht”, zegt Koen Van Hauteghem van Vitaetom, het grootste biologisch glastuinbouwbedrijf van Vlaanderen.

  1. Beperking op consumeren van eieren in omgeving 3M-fabriek nog minstens drie maanden van kracht: “Dan is eerste rapport klaar en volgt evaluatie”
    Zwijndrecht/Beveren/Kruibeke

    Beperking op consumeren van eieren in omgeving 3M-fa­briek nog minstens drie maanden van kracht: “Dan is eerste rapport klaar en volgt evaluatie”

    De preventieve maatregelen in een straal van 10 kilometer rond het bedrijf 3M, dat jarenlang de schadelijke stof PFOS produceerde, zullen binnen drie maand geëvalueerd worden. Dan zal een rapport klaar zijn waaruit moet blijken of het nog veilig is om groenten en eieren van kippen uit de tuin te nuttigen voor wie in een straal van tien kilometer woont.