"Onze appelazijn is zelfs ideaal in cocktails"

Laura Bernaers en Toon Vandenbranden hebben de wedstrijd 'Zwijndrecht zoekt een streekproduct' gewonnen met hun Azwijn, een azijn op basis van appels. De lokale horeca is enthousiast om met het nieuwe streekproduct aan de slag te gaan. Zo willen de handelaars hun gemeente meer op de kaart zetten.

 1. Foorkramer Marco Delforge (52) zet zijn smoutebollenkraam op de oprit: “Niet hetzelfde als de kermis, maar beter dan niks”
  PREMIUM
  Beveren

  Foorkramer Marco Delforge (52) zet zijn smoutebol­len­kraam op de oprit: “Niet hetzelfde als de kermis, maar beter dan niks”

  Het blijven barre tijden voor foorkramers. Nu de coronaregels overal opnieuw verstrengen, ziet het er niet naar uit dat er nog veel kermissen zullen doorgaan. Marco Delforge heeft zijn smoutebollenkraam op de oprit geplaatst. “Ik heb het geluk dat ik vlak langs de N70 woon waar veel passage is. Het was dit of thuis werkloos zitten kniezen.”
 2. Aantal sluikstorten in jaar tijd met 62% toegenomen: bijkomende camera’s op komst om pakkans te vergroten
  Beveren

  Aantal sluikstor­ten in jaar tijd met 62% toegenomen: bijkomende camera’s op komst om pakkans te vergroten

  Er wordt steeds meer afval gedumpt langs landelijke wegen en aan hotspots zoals textielcontainers en gemeentelijke vuilnisbakken. De Beverse milieudienst kreeg tussen 1 januari en 30 september maar liefst 598 meldingen binnen van sluikstorten. Dat zijn er drie per dag! “Zo kan het echt niet verder”, zegt schepen van Milieu Filip Kegels (N-VA). “We gaan harder optreden met hogere boetes en meer camera’s inzetten om de pakkans te vergroten.”