Minister Ben Weyts mocht samen met Luc Hellemans, directeur van bouwheer Lantis, de nieuwe mascotte ‘Corneel van Oosterweel’ voorstellen.
Volledig scherm
Minister Ben Weyts mocht samen met Luc Hellemans, directeur van bouwheer Lantis, de nieuwe mascotte ‘Corneel van Oosterweel’ voorstellen. © Kristof Pieters

Mascotte Corneel loodst weggebruikers door Oosterweelwerken

Na een jaar van voorbereidende werken schakelt de aannemer van de Oosterweelwerken binnenkort een versnelling hoger. Vanaf mei zal er ook op de middenberm van de E17 gewerkt worden en neemt de kans op hinder aanzienlijk toe. Om weggebruikers zoveel mogelijk op de hoogte houden van alle belangrijke fasewissels of wijzigende verkeerssituaties zet bouwheer Lantis een eigen mascotte in: Corneel.

 1. Afgelopen met lange omleiding door polder: N450 terug open voor alle verkeer
  Melsele

  Afgelopen met lange omleiding door polder: N450 terug open voor alle verkeer

  Na een lange periode van hinder is de heraanleg van de gewestweg N450 in Melsele klaar. Na een jaar werken zijn er nu vrijliggende en veilige fietspaden aangelegd langs deze belangrijke verkeersas. Het fietsverkeer is er op twee jaar met maar liefst 60 procent toegenomen. Domper op de feestvreugde is wel dat dinsdag nog een fietser om het leven kwam, uitgerekend in de allerlaatste fase van de werken.
 2. Muzikaal duo gaat op tournee langs leegstaande cafés: “Veredelde vorm van bezigheidstherapie”
  ANTWERPEN/BORGERHOUT/SCHOTEN

  Muzikaal duo gaat op tournee langs leegstaan­de cafés: “Veredelde vorm van bezigheids­the­ra­pie”

  De tijd die even stilstaat. Dat is waar het vrij vertaalde ‘Trastiempo’ voor staat. Onder die noemer toeren muzikanten Diego Faes (31) en Carl Cappelle (33) momenteel leegstaande cafés rond om de getroffen horeca- en muzieksectoren toch nog een beetje te laten leven. “En om de tijd te doden, noem het gerust een veredelde vorm van bezigheidstherapie.”
 1. Franstalig nieuwsanker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuitzending
  Play

  Franstalig nieuwsan­ker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuit­zen­ding

 2. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt