rv
Volledig scherm
© rv

Ludieke website telt hoeveel ‘eikes’ er al verloren gingen door PFOS-vervuiling

Zwijndrecht/Beveren/KruibekeAl meer dan tienduizend eitjes zijn sinds 10 juni verloren gegaan door de PFOS-vervuiling in Zwijndrecht en Melsele. De teller wordt bijgehouden op de ludieke website Eikes.be. Daar staat ook het bedrag bij dat 3M aan de buurtbewoners hierdoor schuldig is.

 1. Speciale eenheden dringen na urenlange belegering woning binnen van gewapende man: verdachte dood aangetroffen
  Play
  Vrasene

  Speciale eenheden dringen na urenlange belegering woning binnen van gewapende man: verdachte dood aangetrof­fen

  In de Peperdam in Vrasene (Beveren) heeft een gewapende man zich urenlang verschanst gehouden in een woning na een schietincident. De politie was er afgelopen nacht binnengevallen na een vermoeden van het dealen van drugs. De man vuurde enkele malen in de richting van de agenten. De speciale eenheden van de politie kwamen ter plaatse en slaagden er rond 10.30 uur in om de woning binnen te dringen. Ze troffen er het levenloze lichaam aan van de verdachte. Hij heeft zichzelf van het leven beroofd.
 2. Vaccinatieteams gaan van start met inenting van buitenlandse zeelieden: “Voor velen is geen vaccin beschikbaar in eigen land”
  Doel/Antwerpen

  Vaccinatie­teams gaan van start met inenting van buitenland­se zeelieden: “Voor velen is geen vaccin beschik­baar in eigen land”

  Op de MPET-terminal in Doel hebben maandag de eerste buitenlandse zeelieden een prik gekregen van een Covid-vaccin. België is het eerste land dat een vaccinatiecampagne start voor alle zeevarenden, ongeacht hun nationaliteit. De Russische bemanning van het containerschip ‘MSC Joy’ kreeg de primeur en mocht aanschuiven voor een Johnson & Johnson-vaccin.
 3. Lantis bouwt Park & Ride Melsele uit tot multimodaal knooppunt: “Verdubbeling aantal parkeerplaatsen, deelfietsen en laadstations”
  Melsele

  Lantis bouwt Park & Ride Melsele uit tot multimo­daal knooppunt: “Verdubbe­ling aantal parkeer­plaat­sen, deelfiet­sen en laadstati­ons”

  De Park & Ride aan de tramterminus in Melsele ondergaat volgend jaar een grondige facelift. Lantis - de bouwheer van de Oosterweelverbinding - plant een verdubbeling van het aantal parkeerplaatsen en zal de site uitbouwen tot een multimodaal knooppunt met deelfietsen en laadstations voor elektrische fietsen en auto’s. Een ideaal alternatief voor wie de files richting Antwerpen wil vermijden.