Een voormalig olieplatform werd omgebouwd. In plaats van olie op te pompen zal het CO2 als vloeistof injecteren in het voormalige olieveld.
Volledig scherm
Een voormalig olieplatform werd omgebouwd. In plaats van olie op te pompen zal het CO2 als vloeistof injecteren in het voormalige olieveld. © INEOS

INEOS gaat opgevangen CO2 opslaan in lege olievelden onder Noordzee

ZwijndrechtHet chemisch bedrijf INEOS zal nog dit jaar de CO2 van zijn fabriek in Zwijndrecht afvangen en over het water naar de Deense Noordzee vervoeren. Daar wordt het permanent opgeslagen in lege olievelden. Het gaat om een testproject waarvoor beide landen nu het licht op groen gezet hebben.

  1. N-VA-Kamerlid Freilich na hack politie Zwijndrecht: “Verlinden had beter moeten anticiperen”
    21

    N-VA-Kamerlid Freilich na hack politie Zwijn­drecht: “Verlinden had beter moeten anticipe­ren”

    Na het grote datalek bij de politie van Zwijndrecht, die VTM NIEUWS en HLN aan het licht brachten, reageert Kamerlid Michael Freilich van oppositiepartij N-VA dat minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) beter had moeten anticiperen en meer proactief te werk moet gaan rond cyberveiligheid. De partij zal ook parlementaire vragen stellen aan haar en premier Alexander De Croo (Open Vld). Er komt ook een wetsvoorstel. Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) vraagt ondertussen overleg met Verlinden en de lokale politiezones.