Lucien Vinck woont al zijn hele leven in de Neerstraat, vlakbij de 3M-fabriek. Hij is voorlopig niet van plan om zijn moestuin op te geven.
Volledig scherm
PREMIUM
Lucien Vinck woont al zijn hele leven in de Neerstraat, vlakbij de 3M-fabriek. Hij is voorlopig niet van plan om zijn moestuin op te geven. © Kristof Pieters

Grond rond E34 blijkt zwaar vervuild met kankerverwekkende stof die niet te saneren is: “Wat met de groenten uit onze tuin en de eieren van onze kippen?”

ZwijndrechtDe tuintjes en landbouwgronden naast de E34 in Zwijndrecht zijn zwaar verontreinigd met de chemische stof PFOS. Dat blijkt uit stalen van grondwater en bodem die de gemeente liet onderzoeken. Het labo noemt de situatie ‘ernstig en verontrustend’. Zwijndrecht vraagt de overheid om werk te maken van een groot milieu- en gezondheidsonderzoek. De buurtbewoners hopen dat er snel meer duidelijkheid komt.

  1. Hiphopfestival Fire Is Gold stelt kraakvers, jong team voor: “We willen meer dan ooit onze sociale rol vervullen”
    PREMIUM
    ANTWERPEN

    Hiphopfes­ti­val Fire Is Gold stelt kraakvers, jong team voor: “We willen meer dan ooit onze sociale rol vervullen”

    Het Antwerpse hiphopfestival Fire Is Gold wil niet enkel mooie praatjes verkopen om zo divers mogelijk te zijn, maar wil het effectief ook zijn, en dat start bij de basis. Daarom werkt het festival vanaf nu met een volledig nieuw team van creatievelingen uit de lokale hiphopsector en wil het festival meer dan ooit een sociale functie vervullen. “Divers? Dat is een lelijk woord: representatief voor de samenleving.”