rv
Volledig scherm
© rv

Grijze vuilzakken voor restafval niet meer bruikbaar vanaf 2022

ZwijndrechtVanaf januari 2022 kunnen inwoners van Zwijndrecht restafval enkel laten ophalen in restafvalcontainers. De grijze vuilzakken zijn vanaf volgend jaar niet meer bruikbaar. Deze maand krijgen alle inwoners uit het werkingsgebied van de afvalintercommunale Ibogem een brief in de bus of een e-mail met uitleg.

 1. Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)
  Jobat

  Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)

  Wanneer je je loonbrief onder de loep neemt, merk je daar in eerste instantie waarschijnlijk een aardig bedrag op. Wat daar onderaan als nettoloon nog van rest -en dus uiteindelijk op je rekening belandt- is helaas een stuk minder. Dit kan wel eens tot teleurstelling leiden. Werkgevers zullen bij loononderhandelingen immers steeds brutobedragen hanteren. Jobat.be onderzocht wat er precies met je loon gebeurt bij de omzetting van bruto naar netto, en waar dat geld naartoe vloeit.
 2. Volwaardig complex Waaslandhaven-Oost verbetert bereikbaarheid van Waaslandhaven: “Maar ook ontlasting van lokale wegen”
  Zwijndrecht/Beveren

  Volwaardig complex Waaslandha­ven-Oost verbetert bereikbaar­heid van Waaslandha­ven: “Maar ook ontlasting van lokale wegen”

  Het Zwijndrechts deel van de Waaslandhaven beschikt voor het eerst in haar geschiedenis over een volwaardig op- en afrittencomplex. De nieuwe kluifrotonde aan Waaslandhaven-Oost, die deel uitmaakt van de Oosterweelwerken, is na twee jaar bouwen klaar. Dat is bijzonder goed nieuws voor de ruim 15.000 medewerkers die dagelijks in dat deel van het havengebied aan de slag zijn.
 1. Hertog van Arenberg brengt bezoek aan Prosperpolder: “Het doet pijn dat deze vruchtbare polder nu wordt teruggeven aan de Schelde”
  Kieldrecht

  Hertog van Arenberg brengt bezoek aan Prosperpol­der: “Het doet pijn dat deze vruchtbare polder nu wordt teruggeven aan de Schelde”

  Het gehucht Prosperpolder heeft hoog bezoek gekregen. Niemand minder dan hertog Leopold van Arenberg (65) hield er halt om de vroegere landerijen van de bekende adellijke familie te bezoeken. Het Huis Arenberg zorgde in de 18e en 19e eeuw voor de inpoldering van het gebied. Verschillende polders en boerderijen dragen nog altijd hun naam en in de parochiekerk staat nog altijd een stoel klaar voor de regerende hertog.