Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Kristof Pieters

Graafmachine moet langs bij 950 woningen: 3M dient eerste PFAS-saneringsplan in

ZwijndrechtChemiebedrijf 3M dient vandaag via bodemdeskundige ERM zijn saneringsplan in voor de PFAS-verontreiniging bij zijn site in Zwijndrecht. In een eerste fase moet de graafmachine bij 950 gezinnen op bezoek komen.

 1. Twee nieuwe telgen voor reuzenfamilie van ‘t Schelleke: “Nieuwe traditie van reuzenhoofden om Repmondeneirs te vereeuwigen”
  PREMIUM
  Rupelmonde

  Twee nieuwe telgen voor reuzenfami­lie van ‘t Schelleke: “Nieuwe traditie van reuzenhoof­den om Repmonden­eirs te vereeuwi­gen”

  Tijdens het komende weekend, van 6 tot en met 8 augustus 2022, vormt de oude schipperswijk ‘t Schelleke in Rupelmonde vormt van 6 tot 8 augustus opnieuw het decor voor de gelijknamige feesten. Naast de traditionele reuzenstoet, ambachtenmarkt en vuurwerk zijn er dit jaar opnieuw enkele bijzonderheden: de voorstelling van twee nieuwe telgen in de reuzenfamilie én bezoek van Spaanse reuzenvrienden.
 2. Vrachtwagen ramt gevel van woning bij draaimanoeuvre: “Vroeger was het een heel rustige buurt, maar sinds anderhalf jaar is de situatie niet meer leefbaar”
  PREMIUM
  Melsele

  Vrachtwa­gen ramt gevel van woning bij draaima­noeu­vre: “Vroeger was het een heel rustige buurt, maar sinds anderhalf jaar is de situatie niet meer leefbaar”

  Op het kruispunt van de Kalishoekstraat en de Dambrugstraat in het centrum van Melsele heeft een vrachtwagen donderdagochtend de gevel van een woning geramd. De schade is aanzienlijk. Voor de bewoners is de maat vol. Ze zijn het omleidingsverkeer van de N70 beu. “Het was hier ooit rustig wonen, maar nu is het onleefbaar geworden”, getuigt slachtoffer Filip Smeets (55).