Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Gemeente Zwijndrecht verontrust over resultaat PFOS-bloedonderzoek: “3M mag zijn verantwoordelijkheid niet langer ontlopen”

Zwijndrecht“Als producent van PFOS en vervuiler van de omgeving moet 3M duidelijkheid scheppen en zijn verantwoordelijkheid voor wat het hier heeft uitgespookt, niet langer ontlopen.” De gemeente Zwijndrecht reageert verontrust op de resultaten van het PFOS-bloedonderzoek bij 800 van haar inwoners en wil dat er ook duidelijkheid komt over de verspreiding van de stof via de lucht.

  1. Chemiebedrijf 3M geeft schoorvoetend PFOS-emissies via lucht toe
    11

    Chemiebe­drijf 3M geeft schoorvoe­tend PFOS-emis­sies via lucht toe

    De chemische stof PFOS is bij 3M in Zwijndrecht in het verleden ook via de lucht uitgestoten. Dat heeft het bedrijf na lang aarzelen toegegeven tijdens de Vlaamse parlementaire onderzoekscommissie PFOS/PFAS. Nadat een voormalig werknemer die verklaring had afgelegd, bevestigde ook vicevoorzitter Rebecca Teeters voor het eerst dat er “onder andere” via de lucht emissies waren. Meer nog, volgens de huidige EHS-manager (environment, health & safety) van het bedrijf werden ook overheidsdiensten als OVAM en Vito daarvan op de hoogte gebracht.