Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Gemeente Zwijndrecht verontrust over resultaat PFOS-bloedonderzoek: “3M mag zijn verantwoordelijkheid niet langer ontlopen”

Zwijndrecht“Als producent van PFOS en vervuiler van de omgeving moet 3M duidelijkheid scheppen en zijn verantwoordelijkheid voor wat het hier heeft uitgespookt, niet langer ontlopen.” De gemeente Zwijndrecht reageert verontrust op de resultaten van het PFOS-bloedonderzoek bij 800 van haar inwoners en wil dat er ook duidelijkheid komt over de verspreiding van de stof via de lucht.

 1. Weduwe Ann lanceert oproep naar verloren trouwring met as van overleden echtgenoot: “Het is het laatste wat ik nog van hem heb”
  Lille/Antwerpen/Hoogstraten

  Weduwe Ann lanceert oproep naar verloren trouwring met as van overleden echtgenoot: “Het is het laatste wat ik nog van hem heb”

  Ann Lenaerts uit Wechelderzande, de weduwe van Dominique De Pryck die vorig jaar zeer plotseling overleed aan kanker, is dinsdagavond ongezien haar trouwring verloren in Antwerpen. Het sieraad is haar heel kostbaar, aangezien de ring as bevat van haar overleden echtgenoot. De dame lanceert daarom een oproep op sociale media in de hoop de ring terug te vinden.
 2. Drugscrimineel ‘Flash’ krijgt 5 jaar cel voor ontvoering en foltering van havenarbeider
  PREMIUM

  Drugscrimi­neel ‘Flash’ krijgt 5 jaar cel voor ontvoering en foltering van havenarbei­der

  Drie mannen hebben van de correctionele rechtbank van Antwerpen woensdag celstraffen tot vijf jaar en boetes tot 20.000 euro gekregen voor het klemrijden en bedreigen van een havenarbeider. Opdrachtgever Yannick W., bijgenaamd ‘Flash’, kreeg 5 jaar cel. Uit onderschepte Sky ECC-communicatie bleek dat ze hem wilden ontvoeren en mogelijk zelfs martelen om hem zo tot medewerking te dwingen bij de invoer van verdovende middelen.
 3. Moeizame avondspits op Antwerpse Ring richting Nederland: al meer dan half uur aanschuiven van Kennedytunnel tot Merksem
  Antwerpen

  Moeizame avondspits op Antwerpse Ring richting Nederland: al meer dan half uur aanschui­ven van Kennedytun­nel tot Merksem

  Ook vandaag is er heel wat hinder op de Antwerpse Ring richting Nederland door de werken aan de brugvoeg van het Viaduct van Merksem. Door de werken moet het verkeer over twee versmalde rijstroken rijden. Momenteel verlies je 35 minuten van de Kenndytunnel tot Merksem. Richting de haven verlies je 20 minuten van Waaslandhaven-Noord tot de Tijsmanstunnel en 7 minuten van de Beverentunnel tot Waaslandhaven-Noord.