Dodelijke slachtoffers van de tsunami op het eiland Sulawesi.
Volledig scherm
Dodelijke slachtoffers van de tsunami op het eiland Sulawesi. © AP

Gemeente stort 4.000 euro voor
noodhulp aan Indonesië en Filipijnen

De gemeente Zwijndrecht heeft noodhulp vrijgemaakt voor Indonesië en de Filipijnen. De gemeente voorziet jaarlijks een bedrag bestemd voor kritieke situaties in derdewereldlanden. Het gaat om 4.000 euro.

 1. Daling van aantal besmettingen in Zwijndrecht op dinsdag 20 oktober

  Daling van aantal besmettin­gen in Zwijn­drecht op dinsdag 20 oktober

  In Zwijndrecht zijn er op één dag 7 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 15. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 79 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Zwijndrecht op 412 te liggen. Omdat Zwijndrecht meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. De coronacijfers in Zwijndrecht van vrijdag 16 oktober

  De coronacij­fers in Zwijn­drecht van vrijdag 16 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Zwijndrecht minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 56. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Zwijndrecht komt dat getal nu op 292 te liggen. Zwijndrecht heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Zo straf ziet koffie er van heel dichtbij uit
  Play

  Zo straf ziet koffie er van heel dichtbij uit

 2. Wij hebben de PlayStation 5 al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de PlayStati­on 5 al: unboxing en eerste indruk