In het gebied tussen de E34 en N70 zullen de komende dagen verschillende stalen worden genomen
Volledig scherm
In het gebied tussen de E34 en N70 zullen de komende dagen verschillende stalen worden genomen © Kristof Pieters

Extra stalen van bodem en grondwater maar ook analyse van landbouwproducten na PFOS-vervuiling van 3M-fabriek

Zwijndrecht/BeverenHet studiebureau ERM uit Antwerpen heeft opdracht gekregen om de komende dagen stalen te nemen van de bovenste grondlaag in een straal van 1,5 tot 2 km rond de 3M-fabriek om de PFOS-vervuiling in kaart te brengen. Tegelijk worden er ook een aantal monsters genomen van fruit, groenten, eieren en melk. Er komt een tweede meetcampagne in het najaar.

 1. Lantis toont hoe verontreinigde PFOS-grond wordt ingekapseld: “Dit gaat minstens even lang mee als de brug die we er naast bouwen”
  PREMIUM
  Zwijndrecht

  Lantis toont hoe verontrei­nig­de PFOS-grond wordt ingekap­seld: “Dit gaat minstens even lang mee als de brug die we er naast bouwen”

  Lantis, de bouwheer van de Oosterweelwerken, benadrukt dat de met PFOS verontreinigde gronden de werfzone niet zullen verlaten. De meest vervuilde grond wordt bij 3M zelf gestockeerd in een zes meter hoge veiligheidsberm. Er is intussen ook al een deel verwerkt onder de nieuwe kluifrotonde. “En we gooien er heus niet zomaar een plastic zeil over”, verzekert CEO Luc Hellemans.
 2. Geen groot scherm voor EK mogelijk? Dan laten Antwerpse cafébazen klanten meegenieten via iPad aan tafeltje
  ANTWERPEN

  Geen groot scherm voor EK mogelijk? Dan laten Antwerpse cafébazen klanten meegenie­ten via iPad aan tafeltje

  Niet te groot en niet te luid. Vorige week werd duidelijk dat er in juni nog geen massa-evenementen mogelijk zijn rond het EK voetbal dat vrijdag start. Het EK mag in groep enkel van op een stoel bekeken worden, en zonder dat passanten kunnen meekijken. Dat laatste is een probleem voor de cafés op de Antwerpse Vrijdagmarkt. Cafés Corso en Atlas heeft dan maar iPads gekocht voor hun klanten.