Een datalek bij de politie van Zwijndrecht legt gevoelige informatie op straat.
Volledig scherm
PREMIUM
Een datalek bij de politie van Zwijndrecht legt gevoelige informatie op straat. © VTM NIEUWS

Een van de grootste datalekken bij politie ooit: hacker gooit flitsboetes, nummerplaten en zelfs foto’s van mishandelde kinderen op straat

Duizenden nummerplaten, flitsboetes en zelfs PV’s mét foto’s van minderjarigen zijn uitgelekt door een slecht beveiligde server bij de politie. Dat heeft ‘VTM NIEUWS’ ontdekt. Hackers hebben de gegevens op het internet geplaatst. En ze moesten niet veel moeite doen: het paswoord werd gewoon geraden, zo slecht was het politienetwerk beveiligd. Het hallucinante verhaal van een overheid die onze gegevens opslaat, maar niet goed beschermt.

71 reacties

 • Luc Van san

  2 weken geleden
  Ivm de gevonden ANPR foto's en de gevonden excell lijsten met nummerplaten, is het niet zo dat deze data na een korte periode verwijderd moet zijn? Kan er ook onderzoek gedaan worden hiernaar? Dit zou mogelijk een ernstige inbreuk op de privacy kunnen zijn.
 • Gaston Miar

  2 weken geleden
  Wie gaan ze nu met de grond gelijk maken?
 • PETER HENDRICKX

  2 weken geleden
  Wat een amateurisme!
 • Jan Baroen

  2 weken geleden
  Er bestaat ook zoiets als een persoonlijke zender/ontvanger waarop bij iedere login een code moet aangevraagd worden. Bovendien is het zeker aanbevolen om bij verwerking en opslag van vertrouwelijke informatie een intern netwerk te gebruiken. Dit zou toch ook door de experten van de politie en andere overheidsdiensten gekend moeten zijn? Bovendien dienen werkpc’s alleen gebruikt te worden voor professionele doeleinden en niet voor persoonlijke zaken, want dat is dikwijls de oorzaak van hacking.
 • Sam Boerkens

  2 weken geleden
  ANPR zal alleen tegen je gebruikt worden. De wet op de privacy zal er voor zorgen dat het nooit tegen criminelen gebruikt kan worden. Je zal nooit beelden kunnen opvragen in geval van een verdwijning.
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Twee minderjarigen opgepakt na oproep om “Meir leeg te halen” na achtste finale Marokko, ouders raden elkaar aan hun kinderen thuis te houden
  Play
  Antwerpen

  Twee minderjari­gen opgepakt na oproep om “Meir leeg te halen” na achtste finale Marokko, ouders raden elkaar aan hun kinderen thuis te houden

  Met een nieuwe wedstrijd met Marokko in de hoofdrol vanmiddag rijst de vrees voor opstootjes weer op. Zeker nu er op sociale media oproepen de ronde doen om vernielingen aan te richten, onder meer op de Meir. De politie van Antwerpen waarschuwt dat ze niet zullen aarzelen om in te grijpen als de openbare veiligheid in het gedrang komt en laat weten aan onze redactie dat intussen twee minderjarigen zijn opgepakt. Binnen de Marokkaanse gemeenschap raden ouders elkaar aan om hun kinderen veilig thuis te houden.