De bomen moesten gerooid worden omdat ze kaprijp waren en er een risico bestond voor de woningen in de buurt.
Volledig scherm
De bomen moesten gerooid worden omdat ze kaprijp waren en er een risico bestond voor de woningen in de buurt. © Kristof Pieters

Commotie over gekapte bomen in ’t Dammeke

In Burcht is heel wat commotie ontstaan na de kap van vijf hoge canadapopulieren in ‘t Dammeke, een fiets- en wandelpad dat de Kloosterstraat met de Dorpstraat verbindt. De gemeente liet de bomen verwijderen omdat ze kaprijp waren en een gevaar betekenden voor de nabijgelegen woningen in de Dokter Robert Clarastraat.

1 reactie

 • ronny van der velde

  3 jaar geleden
  Wij hebben een groene burgemeester maar daar merken we hier niets van. Elke boom dat hij tegen komt gaat eraan. Er is de laatste 6 jaar nog nooit zoveel groen verloren gegaan en ik denk niet dat hij van plan is dit te veranderen. Integendeel.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Speelhal Golden Vegas verhuist naar aanpalend gebouw: “Dat zet deur op een kier voor heropening discotheek”
  PREMIUM
  Beveren

  Speelhal Golden Vegas verhuist naar aanpalend gebouw: “Dat zet deur op een kier voor heropening discotheek”

  Golden Vegas, eigenaar van de speelautomatenhal aan de Gentseweg in Beveren, heeft een nieuwe convenant afgesloten met de gemeente Beveren. De zaak mag niet alleen 24 op 24 uur geopend zijn, maar zal ook verhuizen naar het aanpalende pand. Dat is zeer tegen de zin van Walter Vermeulen, eigenaar van het huidig gebouw. “Ik ga deze zaak niet leeg laten staan. Desnoods heropen ik de discotheek die er vroeger was.”