Karl Vrancken coördineert de aanpak van de PFOS-vervuiling.
Volledig scherm
Karl Vrancken coördineert de aanpak van de PFOS-vervuiling. © vito

Beperking op consumeren van eieren in omgeving 3M-fabriek nog minstens drie maanden van kracht: “Dan is eerste rapport klaar en volgt evaluatie”

Zwijndrecht/Beveren/KruibekeDe preventieve maatregelen in een straal van 10 kilometer rond het bedrijf 3M, dat jarenlang de schadelijke stof PFOS produceerde, zullen binnen drie maand geëvalueerd worden. Dan zal een rapport klaar zijn waaruit moet blijken of het nog veilig is om groenten en eieren van kippen uit de tuin te nuttigen voor wie in een straal van tien kilometer woont. 

 1. Opluchting bij biologisch tomatenbedrijf Vitaetom: “PFOS-gevaar lijkt voorlopig geweken. Gelukkig maar, want we hebben net een miljoeneninvestering gedaan”
  PREMIUM
  Zwijndrecht/Melsele

  Opluchting bij biologisch tomatenbe­drijf Vitaetom: “PFOS-ge­vaar lijkt voorlopig geweken. Gelukkig maar, want we hebben net een miljoenen­in­ves­te­ring gedaan”

  Bij heel wat tuinbouwbedrijven in Zwijndrecht en Melsele is de opluchting groot dat er voorlopig geen productiebeperkingen worden opgelegd omwille van de PFOS-vervuiling. “We hebben twee weken vol spanning afgewacht”, zegt Koen Van Hauteghem van Vitaetom, het grootste biologisch glastuinbouwbedrijf van Vlaanderen.
 2. Grote bouwwerken gepland langs Gravenplein: in totaal 280 appartementen langs beide kanten van historische Lange Dreef
  PREMIUM
  Beveren

  Grote bouwwerken gepland langs Graven­plein: in totaal 280 appartemen­ten langs beide kanten van histori­sche Lange Dreef

  Twee projectontwikkelaars plannen elk grote bouwwerken langs beide kanten van de Lange Dreef, de historische weg tussen de Boerenmarkt en het Kasteel Cortewalle. In totaal gaat het om maar liefst 280 appartementen. Tijdens het openbaar onderzoek werden er verschillende bezwaarschriften ingediend en ook de oppositie stelt vragen over de extra verkeersdruk. Tegelijk ligt nu ook een voorstel op tafel om een aantal woonuitbreidingsgebieden in het buitengebied te bevriezen.