De funderingspalen voor de geluidsmuur worden in de grond getrild .
Volledig scherm
De funderingspalen voor de geluidsmuur worden in de grond getrild . © Kristof Pieters

Aannemer gestart met bouw van geluidsschermen langs E17, lawaai van snelweg moet met 10 decibel dalen

Ten noorden van de E17, tussen het op- en afrittencomplexen Kruibeke en Zwijndrecht, is de aannemer van het Oosterweelproject gestart met de aanleg van de funderingen voor de 8 meter hoge geluidsmuur. Deze transparante geluidsschermen moeten de geluidsoverlast van het verkeer met 10 decibel doen dalen.

  1. De coronacijfers in Zwijndrecht van maandag 12 oktober

    De coronacij­fers in Zwijn­drecht van maandag 12 oktober

    Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Zwijndrecht, op één dag 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 54. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Zwijndrecht komt dat getal nu op 282 te liggen. Zwijndrecht heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
  2. Stijging van aantal besmettingen in Zwijndrecht op zondag 18 oktober

    Stijging van aantal besmettin­gen in Zwijn­drecht op zondag 18 oktober

    In Zwijndrecht zijn er op één dag 13 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 10. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 75 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Zwijndrecht komt dat getal nu op 392 te liggen. Zwijndrecht heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.