De slemwerken zijn niet goed uitgevoerd, in de Zwevegemstraat in Otegem. Deze wielertoerist rijdt dan maar naast het fietspad
Volledig scherm
De slemwerken zijn niet goed uitgevoerd, in de Zwevegemstraat in Otegem. Deze wielertoerist rijdt dan maar naast het fietspad © Henk Deleu

Werken aan fietspaden Zwevegemstraat moeten overgedaan worden

OtegemSlemwerken op fietspaden in de Zwevegemstraat in Otegem zijn niet goed uitgevoerd en moeten na het bouwverlof overgedaan worden. Oppositieraadslid Kaat Defoirdt (N-VA) kaartte het probleem op de jongste gemeenteraad in Zwevegem aan. 

 1. “Snelheidsduivels teisteren fietsstraten”: stad belooft ook in Heule politiecontroles
  Heule

  “Snelheids­dui­vels teisteren fietsstra­ten”: stad belooft ook in Heule politiecon­tro­les

  Het gerucht dat de fietszone in het centrum van Heule wordt uitgebreid, klopt niet. Het ging wel degelijk om een stoot van Heule naar aanleiding van de Tinekesfeesten. Wél zeker is dat de regels in de huidige fietszone massaal genegeerd worden. “Auto’s scheuren er door de straten en halen fietsers in”, waarschuwde CD&V-gemeenteraadslid Mia Cattebeke op de raad. “We zijn op de hoogte, de politie zal ook in Heule controleren”, reageerde schepen van Mobiliteit Axel Weydts (Vooruit). Wie de regels niet respecteert en door de politie betrapt wordt, krijgt een boete van 58 euro.
 2. Gastronomisch toprestaurant Table d’Amis maakt comeback: “Ongedwongen en kleinschalig koken, op het ritme van de natuur”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Gastrono­misch toprestau­rant Table d’Amis maakt comeback: “Ongedwon­gen en kleinscha­lig koken, op het ritme van de natuur”

  Verrassend culinair nieuws in Kortrijk. Ruim drie jaar nadat Matthieu Beudaert (44) Table d’Amis sloot en zijn Michelinster inleverde, heropent hij begin oktober de topzaak. “De marges zijn klein, maar ik ken de valkuilen. Of ik weer een Michelinster ambieer? Elke chef die keihard voor kwaliteit, regelmaat en creativiteit gaat, wil er één. Zelfs al zeggen ze van niet”, knipoogt Matthieu Beudaert. Zijn vrouw Sofie Delbeke (46) opent begin oktober Pizzeria Sofia, met échte Napolitaanse pizza’s.