De corona-uitbraak in het woonzorgcentrum in Zwevegem is niet zorgwekkend volgens viroloog Marc Van Ranst en vaccinoloog Pierre Van Damme.
Volledig scherm
PREMIUM
De corona-uitbraak in het woonzorgcentrum in Zwevegem is niet zorgwekkend volgens viroloog Marc Van Ranst en vaccinoloog Pierre Van Damme. © Bart Leye/Gregory Van Gansen/Photo News

Virologen over nieuwe corona-uitbraak in West-Vlaams rusthuis: “80-plussers zijn niet ernstig ziek, wat een bijzonder goed resultaat is”

Zwevegem95 procent van de 295 bewoners en personeelsleden is gevaccineerd, maar toch is er een corona-uitbraak in woonzorgcentrum Sint-Amand in Zwevegem. Vijf 80-plussers zijn besmet, een nieuw bezoekverbod is van kracht. “Dit bewijst net dat de vaccins werken”, verduidelijken viroloog Marc Van Ranst en vaccinoloog Pierre Van Damme.

 1. Domein Gulden Spoor krijgt Zuid-Franse bar aan jachthaven: “We brengen de Côte d’Azur naar Kortrijk”
  Kortrijk

  Domein Gulden Spoor krijgt Zuid-Fran­se bar aan jachthaven: “We brengen de Côte d’Azur naar Kortrijk”

  Aan de feest- en eventzaal van domein Gulden Spoor in Kortrijk opent op donderdag 13 mei een bar met hippe drankjes en toffe hapjes. De sfeervolle locatie, midden het groen bij een private jachthaven aan de oevers van de Leie, doet meteen aan vakantie denken. “We hebben nood aan vrijheid en we zijn er ook naar op weg. Maar misschien is het deze zomer nog te vroeg om naar de Côte d’Azur te gaan. Daarom brengen we de Côte d’Azur naar hier”, vertellen de initiatiefnemers. Al het nieuws over de (her)opening van terrassen in de Leiestreek kan je hier lezen.
 1. Man (33) steelt politieauto, wordt omsingeld door 12 agenten en steelt dan doodleuk nog eentje
  Play
  bizar

  Man (33) steelt politieau­to, wordt omsingeld door 12 agenten en steelt dan doodleuk nog eentje

 2. Dolle waterpret wanneer bruine beer Takoda badje neemt
  Play
  dieren

  Dolle waterpret wanneer bruine beer Takoda badje neemt