VBS Otegem is tot en met volgende week woensdag gesloten, omwille van het stijgend aantal coronabesmettingen.
Volledig scherm
VBS Otegem is tot en met volgende week woensdag gesloten, omwille van het stijgend aantal coronabesmettingen. © Google Maps

VBS Otegem sluit een week de deuren omwille van hoog aantal besmettingen

otegemVBS Otegem is tot en met volgende week woensdag gesloten, omwille van het stijgend aantal coronabesmettingen. 25 leerlingen van de in totaal 150 leerlingen testten er al positief, en aangezien de helft van de leerlingen met één van hen in contact is gekomen, is besloten om de school meteen een week te sluiten.

 1. Rhizo houdt scholen open, met minimum aan afstandsonderwijs: “Beste oplossing voor onze jongeren”
  Kortrijk

  Rhizo houdt scholen open, met minimum aan afstandson­der­wijs: “Beste oplossing voor onze jongeren”

  Rhizo, de secundaire scholengroep telt 4.000 leerlingen en 900 leerkrachten, houdt momenteel alle vestigingen open. “We kunnen het nog steeds veilig organiseren. Het is een hele uitdaging omdat er hybride lesgegeven wordt en personeel soms ook uitvalt, maar we vinden het nog steeds de beste oplossing voor onze jongeren”, zegt algemeen Rhizo-directeur Nancy Dedeurwaerder.
 2. Politie stelt tien corona-inbreuken vast in horeca in Kortrijk, restaurant zelfs tijdelijk dicht
  PREMIUM
  Kortrijk

  Politie stelt tien corona-inbreuken vast in horeca in Kortrijk, restaurant zelfs tijdelijk dicht

  De politie stelde sinds de nieuwe coronamaatregelen tien overtredingen in de horeca in Kortrijk vast. Eén restaurant moest meteen tijdelijk dicht. Federaal minister van Justitie en Kortrijkzaan Vincent Van Quickenborne (Open Vld) wil effectievere controles, maar volgens het stadsbestuur volstaat de huidige aanpak van sensibiliseren en verbaliseren bij ernstige inbreuken.