Er is een oplossing in de maak om de sloop van restaurant De Geit af te wenden. Uitbater Bert Vanhalle runt de zaak samen met zijn verloofde Davine Verhaeghe.
Volledig scherm
Er is een oplossing in de maak om de sloop van restaurant De Geit af te wenden. Uitbater Bert Vanhalle runt de zaak samen met zijn verloofde Davine Verhaeghe. © Foto Henk Deleu

"Uitbating is niét hinderlijk"

SINT-DENIJS/MARKEDe gemeente Zwevegem levert een attest af om alsnog het wegnemen van het terras en de veranda van restaurant De Geit in Sint-Denijs te voorkomen. "De uitbating is niet hinderlijk en moet niet beperkt worden", zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Wim Monteyne (N-VA).

 1. Escaperooms dicht door corona? Met ESCAPEtheBOX speel je het gewoon thuis: “Al 1.500 keer verhuurd”
  Kortrijk

  Escaper­ooms dicht door corona? Met ESCAPEthe­BOX speel je het gewoon thuis: “Al 1.500 keer verhuurd”

  Net als attractieparken zijn ook escaperooms gesloten. Toch zijn er alternatieven om samen die heerlijke tijdsdruk en frustratie met moeilijke raadsels en puzzels te blijven voelen. Je hoeft er zelfs niet voor buiten te komen, want ESCAPEtheBOX komt gewoon tot bij u thuis. Ideaal in deze donkere periode. “We zitten al aan 1.500 verhuringen”, zeggen bedenkers Henri Vanneste (40) uit Kortrijk en Jelle Seynaeve (35) uit Heule.
 2. Davine Dujardin maakt voor Q comeback in Wetstraat, kort na verlies van baby Anna: “Enthousiasme van Vincent geeft me energie”
  PREMIUM
  Kortrijk/Waregem

  Davine Dujardin maakt voor Q comeback in Wetstraat, kort na verlies van baby Anna: “Enthousi­as­me van Vincent geeft me energie”

  Het leven kan grillig en onvoorspelbaar zijn. Begin oktober kreeg Davine Dujardin (37) te horen dat ze haar ongeboren dochter Anna zou verliezen. Net in die moeilijke periode vraagt Vincent Van Quickenborne (Open Vld) haar onverwacht om beleidsadviseur op zijn kabinet Justitie te worden. Davine Dujardin, tot 2016 nog woordvoerder van toenmalig minister van Financiën en later ook Justitie Koen Geens (CD&V), hapt toe. Een opmerkelijke beslissing. Waarover Davine Dujardin, afkomstig uit Waregem en inwoner van Kortrijk, nu voor het eerst praat.
 1. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt

 2. Alloo en de wegpolitie zetten Ferrari aan de kant: "Ik ging gewoon even tanken"
  Play

  Alloo en de wegpolitie zetten Ferrari aan de kant: "Ik ging gewoon even tanken"