Er is een oplossing in de maak om de sloop van restaurant De Geit af te wenden. Uitbater Bert Vanhalle runt de zaak samen met zijn verloofde Davine Verhaeghe.
Volledig scherm
Er is een oplossing in de maak om de sloop van restaurant De Geit af te wenden. Uitbater Bert Vanhalle runt de zaak samen met zijn verloofde Davine Verhaeghe. © Foto Henk Deleu

"Uitbating is niét hinderlijk"

SINT-DENIJS/MARKEDe gemeente Zwevegem levert een attest af om alsnog het wegnemen van het terras en de veranda van restaurant De Geit in Sint-Denijs te voorkomen. "De uitbating is niet hinderlijk en moet niet beperkt worden", zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Wim Monteyne (N-VA).

 1. Kortrijkse broers spilfiguren in internationale trafiek van tonnen drugs: “Probeerden zelfs luchthavenbedrijf over te nemen om ladingen veilig te stellen”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Kortrijkse broers spilfigu­ren in internatio­na­le trafiek van tonnen drugs: “Probeerden zelfs luchthaven­be­drijf over te nemen om ladingen veilig te stellen”

  Drie broers van een Kortrijkse familie worden mee aanzien als spilfiguren bij jarenlange trafiek van tonnen drugs via de havens van Le Havre en Antwerpen en de goederenluchthaven Brucargo in Zaventem. Samen met een twintigtal anderen staan ze de komende weken in Brussel op een groot proces terecht en riskeren er tot zestien jaar cel. Jarenlang maakten ze grote sier met jetski’s, Bentleys en wilde feestjes in Malaga en Marbella maar sinds de zomer van 2019 is hun uitzicht beperkt tot het binnenplein van een gevangenis. Het gerecht wil tientallen miljoenen euro verbeurd verklaard zien.
 1. 1.214 positieve testen in Zuid-West-Vlaanderen: weekrecords volgen elkaar snel op
  Zuid-West-Vlaanderen

  1.214 positieve testen in Zuid-West-Vlaanderen: weekre­cords volgen elkaar snel op

  De weekrecords in Zuid-West-Vlaanderen volgen elkaar in sneltempo op. De nieuwste weekcijfers van woensdag 14 tot en met dinsdag 20 oktober melden 1.214 positieve testen. Dat zijn er 121 meer dan de cijfers van dinsdag 13 tot en met maandag 19 oktober. Eerder maakte voorzitter Philippe De Coene (sp.a) van de welzijnsintercommunale W13 bekend dat het lokale team voor contactopsporing en brononderzoek fors uitgebreid wordt.
 2. Nog geen 10 procent besmettingen in horeca in Zuid-West-Vlaanderen, lokaal team voor contactopsporing en brononderzoek breidt fors uit
  PREMIUM
  Zuid-West-Vlaanderen

  Nog geen 10 procent besmettin­gen in horeca in Zuid-West-Vlaanderen, lokaal team voor contactop­spo­ring en brononder­zoek breidt fors uit

  De lokale contactopsporing in Zuid-West-Vlaanderen wordt fors uitgebreid, nu Vlaanderen het niet meer alleen kan belopen en dringend hulp nodig heeft. Er wordt sinds deze maand ook aan brononderzoek gedaan. Uit de eerste bevindingen blijkt dat de meeste besmettingen niet in de horeca gebeur(d)en. Het aandeel van cafés en restaurants is nog geen tien procent in die regio.