Wannes Capelle samen met Nicolas Callot, samen aan de slag met het werk van Schubert.
Volledig scherm
PREMIUM
Wannes Capelle samen met Nicolas Callot, samen aan de slag met het werk van Schubert. © Yoshie Kuwayama

Schubert in het West-Vlaams: Wannes Cappelle vertaalt liederen van componist voor nieuwste plaat ‘Kom, benevelt mie’

ZwevegemVoor Festival van Vlaanderen zou Wannes Cappelle samen met pianist Nicolas Callot de komende maanden de hort opgaan met West-Vlaamse versies van liederen van... Franz Schubert. Corona strooide roet in het eten. De Schubertplaat ‘Kom, benevelt mie’ kwam er wél en kan je nu bestellen. “Schubert probeerde met weinig woorden veel te zeggen en dat is ook een beetje mijn stijl”, verklaart de West-Vlaamse bard zijn band met de componist.

 1. “Het is nu tijd voor actie, niet wanneer het te laat is”: moeder van verongelukte Kato (12) roept op tot meer veiligheid in het verkeer
  PREMIUM
  Kortrijk/Zwevegem

  “Het is nu tijd voor actie, niet wanneer het te laat is”: moeder van verongeluk­te Kato (12) roept op tot meer veiligheid in het verkeer

  “Een rollercoaster van emoties.” Dat beleefde Wendy Demeestere (42) uit Zwevegem zaterdagvoormiddag bij de start van De Stille Ronde in Kortrijk, een initiatief van Tournée Flandrienne dat oproept tot meer verkeersveiligheid. Precies een jaar geleden stierf Wendy’s dochter Kato Vandenbogaerde (12) in Zwevegem bij een ongeval op weg naar school. Een kwartier voor de start viel enkele kilometers verderop op de E17 opnieuw een verkeersdode.
 2. “Zware reuma dwingt me om af te haken”: Lensey (40) stopt met Frietlounge Appel, overnemers zijn welkom
  PREMIUM
  Kortrijk

  “Zware reuma dwingt me om af te haken”: Lensey (40) stopt met Frietloun­ge Appel, overnemers zijn welkom

  Lensey Vandendriessche (40) en Gregory Christiaens (42) nemen noodgedwongen definitief afscheid van Frietlounge Appel. De bekende frituur is sinds de herfstvakantie van 2020 dicht. “Ik kan het fysiek niet meer aan, door reuma die steeds erger wordt. Ik heb last van mijn heup en ik kan mijn rechterarm amper optillen. Het is mentaal soms moeilijk, maar ik heb het een plaats kunnen geven. We gaan nu op zoek naar gepassioneerde overnemers. De ligging van Frietlounge Appel is top, in een drukke studentenbuurt”, vertelt Lensey Vandendriessche.