Schepen van Mobiliteit Marc Desloovere op een archiefbeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Schepen van Mobiliteit Marc Desloovere op een archiefbeeld. © Henk Deleu

Schepen van Mobiliteit achtervolgt vrouw die hem geen voorrang geeft: “Haar collega’s werkten hem tegen de grond”

ZwevegemBijzonder punt vanavond op de Zwevegemse gemeenteraad: kan schepen van Mobiliteit Marc Desloovere van Zwevegem (voormalig Vooruit, nu Samen) aanblijven na een opvallend geval van verkeersagressie? De schepen zette vier weken geleden de achtervolging in op een vrouw die hem geen voorrang van rechts had verleend. Hij volgde haar zelfs tot in de kleedkamer van haar werkgever toe. Daar liep de situatie uit de hand. Wij zochten uit wat er gebeurd is en ook de schepen zelf en de burgemeester reageren.

 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”
 2. Niet eerste ongeval aan overweg, maar “die chauffeur is gewoon 30 meter te vroeg afgeslagen”
  PREMIUM
  Deerlijk

  Niet eerste ongeval aan overweg, maar “die chauffeur is gewoon 30 meter te vroeg afgeslagen”

  Het ongeval aan een overweg aan Deerlijk Statie waarbij een vrachtwagen zich vastreed op een oprit en aangereden werd door een trein, doet vragen rijzen over de veiligheid op die plek. “Onterecht”, vindt de zaakvoerder van het bedrijf Bruvatex, dat vlak naast de spoorlijn is gelegen. “De trucker moest niet eens bij ons zijn. Truckers die wél bij ons moeten zijn, rijden de oprit op langs de andere kant.”
 3. Krokettenbar Chapeluur redt beschermd monument op Grote Markt van leegstand: “We bieden 20 dagverse en handgedraaide soorten aan”
  PREMIUM
  Kortrijk/Deerlijk/Gent

  Kroketten­bar Chapeluur redt beschermd monument op Grote Markt van leegstand: “We bieden 20 dagverse en handge­draai­de soorten aan”

  Een beschermd monument op de Grote Markt, waar bistro Allo Allo vroeger zat, krijgt een nieuwe toekomst als Chapeluur. De krokettenbar zit sinds twee jaar op de Groentenmarkt in Gent en heeft er al een grote schare fans. Tegen de zomer opent een tweede vestiging, in Kortrijk. “We zien hoe de stad aan het boomen is, Kortrijk groeit”, zegt zaakvoerder Jonith Herman (26) uit Deerlijk.