Kato's pépé Luc, kapot van verdriet, was maandagochtend ook in tranen op de plaats van het ongeval van zijn kleindochter.
Volledig scherm
PREMIUM
Kato's pépé Luc, kapot van verdriet, was maandagochtend ook in tranen op de plaats van het ongeval van zijn kleindochter. © LSI

Pépé Luc kapot van verdriet in ‘verkeersvrije’ straat waar Kato (12) stierf: “Wraakroepend. Moest mijn kleindochter dan eerst sterven?”

In Zwevegem is de schoolweek van start gegaan met een afgesloten Bekaertstraat. In die straat overleed vrijdagochtend fietsster Kato (12) op weg naar school. De politie sloot de straat af om schoolgenoten de kans te geven op de plaats van het ongeval een stil moment te houden. “Wraakroepend”, vindt Kato’s pépé Luc (72). “Hetgeen al die jaren onmogelijk bleek, kan nu plots wél.”

  1. Bezoek mag weer in woonzorgcentra Zorg Kortrijk, liefst wel na sneltest eerst
    Kortrijk

    Bezoek mag weer in woonzorg­cen­tra Zorg Kortrijk, liefst wel na sneltest eerst

    Een testronde in de vijf woonzorgcentra van Zorg Kortrijk levert 31 positieve testen bij personeelsleden op in Biezenheem in Bissegem, De Zon in Bellegem, Sint-Jozef in Kortrijk en Ter Melle in Heule. Er zijn ook acht bewoners besmet, van Biezenheem en De Zon. Zij verblijven nu in de heropende Covid-19-afdeling in woonzorgcentrum Sint-Jozef, waar ze de nodige zorg krijgen. Pas bij een negatieve test kunnen ze terug naar hun kamer. De Weister in Aalbeke is vrij van corona. Opmerkelijk: bezoek is vanaf dinsdag 20 oktober weer toegestaan in de vijf woonzorgcentra. Aan bezoekers wordt wél gevraagd om eerst een sneltest te ondergaan.