Na 12 weken is Shirleys kaartje aangekomen bij zoon Gilles in Japan.
Volledig scherm
Na 12 weken is Shirleys kaartje aangekomen bij zoon Gilles in Japan. © Callewaert

Otegems koppel stuurt gratis postkaartje van Bpost naar zoon in Japan: “Nooit gedacht dat ze het ook zouden leveren”

Bpost heeft punten gescoord bij het gezin van Shirley Defoirdt uit Otegem. Het bedrijf organiseerde in maart een actie waarbij je gratis postkaartjes kon sturen, om in de lockdown elkaar een hart onder de riem te steken. Na 12 weken is Shirleys kaartje aangekomen bij zoon Gilles in Japan. “Nooit gedacht dat ze dit gratis naar Japan zouden sturen. Ik ben blij dat we onze zoon dit plezier hebben kunnen doen.”

 1. Omstreden bedrijf Devamix krijgt nieuwe vergunning, maar wel zonder asbestverwerking én aan strenge voorwaarden
  Harelbeke/Zwevegem/Kortrijk

  Omstreden bedrijf Devamix krijgt nieuwe vergunning, maar wel zonder asbestver­wer­king én aan strenge voorwaar­den

  Het bedrijf Devamix, gelegen in de Beneluxlaan langs het kanaal Bossuit-Kortrijk in Stasegem, krijgt een nieuwe omgevingsvergunning van de provincie West-Vlaanderen. Op proef, zonder het luik asbestverwerking in omdat er massaal protest was van omwonenden, aan strenge voorwaarden en voor maximum een jaar. Na een jaar wordt de proefvergunning geëvalueerd.
 2. Drie Kortrijkse horecazaken bieden topgerechtjes samen in takeaway aan: “We helpen elkaar, als vrienden”
  Kortrijk

  Drie Kortrijkse horecaza­ken bieden topgerecht­jes samen in takeaway aan: “We helpen elkaar, als vrienden”

  Uit vriendschappen ontstaan mooie initiatieven, ook in de horeca. Eethuis Parazaar, koffiehuis en wereldkeuken Chin Chin en eetkroeg Vesper bieden in deze donkere coronadagen hun meest populaire gerechtjes samen in een en dezelfde takeaway aan. “We zijn allemaal positief ingestelde mensen en hopen dat ons project een succes wordt. Wie wat verkoopt doet er niet toe, we verdelen de winst netjes in drie. Dat is gewoon het eerlijkst”, vertelt Charlotte Vanfleteren van Parazaar. Hun initiatief en dat van vele andere Vlaamse horeca-uitbaters vind je nu ook terug op www.hln.be/helpdehoreca.
 1. Casalis sluit door coronacrisis unieke evenementenzaal in Kortrijk: “Eén van de mooiste in heel de regio”
  Kortrijk

  Casalis sluit door coronacri­sis unieke evenemen­ten­zaal in Kortrijk: “Eén van de mooiste in heel de regio”

  Het Kortrijkse bedrijf Casalis Carpets sluit door de coronacrisis een unieke evenementenzaal, waar onder meer huwelijken en jubilea gevierd werden. Casalis werkte samen met eventbureau Kapcon. “Het doet vooral pijn dat we door deze crisis de samenwerking met Ann-Pascale Mommerency van Kapcon moeten stopzetten. We hadden een heel bijzonder en leuk contact met haar. We gaan het enthousiasme van Ann-Pascale missen”, zegt Casalis-zaakvoerder Francis Vercaemst.