De leeftijdsgenoten van de knapen van KSA 't Vlinderke hielden een stil moment op de plaats waar Kato (12) om het leven kwam.
Volledig scherm
De leeftijdsgenoten van de knapen van KSA 't Vlinderke hielden een stil moment op de plaats waar Kato (12) om het leven kwam. © RV

Ongeval waarbij Kato (12) om het leven kwam, leidt tot verhitte discussie op gemeenteraad: “Laagste wat ik ooit al gezien heb in de politiek”

Het verkeersongeval waarbij Kato (12) iets meer dan een week geleden om het leven kwam, heeft voor een bitsige discussie gezorgd op de gemeenteraad. Oppositiepartijen N-VA en Groen hadden beiden een extra punt op de agenda laten toevoegen om het vrachtverkeer aan schoolomgevingen aan banden te leggen, maar dat kon op weinig begrip rekenen bij de burgemeester. “Het is laag bij de grond dat jullie nu dramatiseren wat reeds dramatisch genoeg is.”

  1. Kortrijkse broers spilfiguren in internationale trafiek van tonnen drugs: “Probeerden zelfs luchthavenbedrijf over te nemen om ladingen veilig te stellen”
    PREMIUM
    Kortrijk

    Kortrijkse broers spilfigu­ren in internatio­na­le trafiek van tonnen drugs: “Probeerden zelfs luchthaven­be­drijf over te nemen om ladingen veilig te stellen”

    Drie broers van een Kortrijkse familie worden mee aanzien als spilfiguren bij jarenlange trafiek van tonnen drugs via de havens van Le Havre en Antwerpen en de goederenluchthaven Brucargo in Zaventem. Samen met een twintigtal anderen staan ze de komende weken in Brussel op een groot proces terecht en riskeren er tot zestien jaar cel. Jarenlang maakten ze grote sier met jetski’s, Bentleys en wilde feestjes in Malaga en Marbella maar sinds de zomer van 2019 is hun uitzicht beperkt tot het binnenplein van een gevangenis. Het gerecht wil tientallen miljoenen euro verbeurd verklaard zien.