Vorige maand, net voor de gemeenteraad, overhandigden enkele burgers een petitie aan Zwevegems burgemeester Marc Doutreluingne (Lijst Burgemeester) en schepen van Mobiliteit Marc Desloovere.
Volledig scherm
Vorige maand, net voor de gemeenteraad, overhandigden enkele burgers een petitie aan Zwevegems burgemeester Marc Doutreluingne (Lijst Burgemeester) en schepen van Mobiliteit Marc Desloovere. © Henk Deleu

Na petitie: eerste maatregelen om verkeersveiligheid in Otegem te verbeteren komen eraan

zwevegemIn november worden de eerste maatregelen genomen die de verkeersveiligheid in Otegem moeten verhogen. Die komen er nadat enkele inwoners een petitie indienden.

 1. SAVE-bord waarschuwt dieven en oplichters: hier waken buren over elkaar
  Kortrijk

  SAVE-bord waarschuwt dieven en oplichters: hier waken buren over elkaar

  Wijken in groot-Kortrijk waar al een SAVE-netwerk (Samen Alert Voor Elkaar) actief is - dat zijn er intussen 53 - krijgen van de stad speciale bordjes die de aanwezigheid van zo’n netwerk extra in de verf zetten. De bordjes zijn een aanvulling op de al lang bestaande stickers die veel bewoners aan hun woning of brievenbus hebben gekleefd. “Mensen met slechte bedoelingen zullen nog sneller afgeschrikt worden”, zegt Stefaan Dewulf, coördinator van zo’n SAVE-netwerk.
 1. Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers
  Play

  Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers

 2. Heb jij de kerstversiering van het Witte Huis al gezien?
  Play

  Heb jij de kerstver­sie­ring van het Witte Huis al gezien?