Sofie Florin verkoopt ook eendjes in klei in het kader van de Warmste Week. “Acties houden voor het goede doel is mijn therapie”, zegt ze.
Volledig scherm
Sofie Florin verkoopt ook eendjes in klei in het kader van de Warmste Week. “Acties houden voor het goede doel is mijn therapie”, zegt ze. © Henk Deleu

Moeder strikt Brihang voor benefietconcert als eerbetoon aan overleden zoon: “Ik stuurde hem mailtje met mijn verhaal en foto van Sander”

Sofie Florin uit Zwevegem organiseert zaterdag een benefietconcert als eerbetoon aan haar zoon Sander, die uit het leven stapte. Ze kon hiervoor niemand minder dan rapper Brihang strikken. “Toen ik de tekst van het nummer ‘Steentje’ hoorde, wist ik dat ik hem erbij wilde”, zegt Sofie. De opbrengst van het optreden gaat onder meer naar Te Gek!?, een organisatie die psychische problemen bespreekbaar wil maken. 

0 reacties

 1. Oproep tot rellen in stationsbuurt Kortrijk na achtste finale Marokko vanavond: “We zullen niet twijfelen om amokmakers op te pakken”
  Kortrijk

  Oproep tot rellen in stations­buurt Kortrijk na achtste finale Marokko vanavond: “We zullen niet twijfelen om amokmakers op te pakken”

  Op de (ondertussen weggehaalde) Instagrampagina kortrijk.rwinaaa circuleerde maandagavond een oproep om op dinsdag 6 december na de achtste finale Marokko-Spanje vanaf 18 uur keet te schoppen in de stationsbuurt in Kortrijk. Er liep ook op Snapchat een oproep om te rellen in de stationsbuurt. De lokale politie is op de hoogte. Er zal een verhoogd toezicht zijn.
 2. Nederlandse verdachten van aanslag op Van Quickenborne blijven maand langer in cel
  Kortrijk

  Nederland­se verdachten van aanslag op Van Quickenbor­ne blijven maand langer in cel

  De vier Nederlanders die verdacht worden in het onderzoek naar de bedreigingen en geplande aanslag op minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) blijven een maand langer in de cel. Dat heeft de raadkamer van Kortrijk dinsdag beslist. “Mijn cliënt was alvast niet op de hoogte”, zegt advocaat Christian Clement. “Hij wist zelfs niet eens wie Vincent Van Quickenborne was.”