Sofie Florin verkoopt ook eendjes in klei in het kader van de Warmste Week. “Acties houden voor het goede doel is mijn therapie”, zegt ze.
Volledig scherm
Sofie Florin verkoopt ook eendjes in klei in het kader van de Warmste Week. “Acties houden voor het goede doel is mijn therapie”, zegt ze. © Henk Deleu

Moeder strikt Brihang voor benefietconcert als eerbetoon aan overleden zoon: “Ik stuurde hem mailtje met mijn verhaal en foto van Sander”

Sofie Florin uit Zwevegem organiseert zaterdag een benefietconcert als eerbetoon aan haar zoon Sander, die uit het leven stapte. Ze kon hiervoor niemand minder dan rapper Brihang strikken. “Toen ik de tekst van het nummer ‘Steentje’ hoorde, wist ik dat ik hem erbij wilde”, zegt Sofie. De opbrengst van het optreden gaat onder meer naar Te Gek!?, een organisatie die psychische problemen bespreekbaar wil maken. 

0 reacties

 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 2. 1 op 3 scholieren fietst zonder licht in Kortrijk: “Aan ouders die hen zo op straat sturen: willen jullie jullie kinderen niet terugzien?”
  Kortrijk/Lendelede/Kuurne/Sint-Eloois-Winkel/Ingelmunster

  1 op 3 scholieren fietst zonder licht in Kortrijk: “Aan ouders die hen zo op straat sturen: willen jullie jullie kinderen niet terugzien?”

  Een op drie fietsen van scholieren uit het basis- en secundair onderwijs in Kortrijk is niet in orde met de verlichting. “Dat is levensgevaarlijk. De politie zal vanaf nu streng optreden. Geen medelijden meer”, zegt schepen van Mobiliteit Axel Weydts (Vooruit). Er wordt tegelijk gesensibiliseerd. Donderdagochtend werden tweeduizend fietslichtjes uitgedeeld op het Stationsplein.