Het meisje overleed na een ongeval op de fiets in de Bekaertstraat in Zwevegem.
Volledig scherm
PREMIUM
Het meisje overleed na een ongeval op de fiets in de Bekaertstraat in Zwevegem. © Alexander Haezebrouck

Meisje (12) verongelukt op gevaarlijke weg die al fietsstraat moest geweest zijn: “Plannen uitgesteld door corona, dat maakt het nog pijnlijker”

In de Bekaertstraat in Zwevegem gebeurde vrijdagmorgen omstreeks 8 uur een tragisch ongeval. Kato (12) was met de fiets bijna aangekomen op school toen ze onder een vrachtwagen terechtkwam. Ze overleefde het ongeval niet. “Kato was een erg geliefd, goedlachs en sportief meisje”, vertelt haar klastitularis. Wat alles nog pijnlijker maakt, is dat de Bekaertstraat al een fietsstraat moest geweest zijn. Door corona liepen de plannen vertraging op.

  1. Twintig winterterrassen dicht in Kortrijk, kerstmarkt geschrapt: “Heel kwaad, iedereen wordt getroffen”
    Kortrijk

    Twintig winterter­ras­sen dicht in Kortrijk, kerstmarkt geschrapt: “Heel kwaad, iedereen wordt getroffen”

    We zijn pas midden oktober, maar Kortrijk was al bijna klaar voor een leuke eindejaarsperiode, met reeds twintig goedgekeurde winterterrassen en een plan voor een coronaveilige kerstmarkt. De winterterrassen blijven zeker een maand dicht, de kerstmarkt is geschrapt. “We zijn heel kwaad. De sluiting van de horeca raakt iedereen, want het sociaal leven wordt andermaal getroffen. De gezondheid primeert, maar de horeca is niet de boosdoener in dit verhaal”, vindt Dieter De Clercq van Café 56. Het stadsbestuur van Kortrijk beraadt zich over extra steunmaatregelen.