De hulpdiensten snelden ter plaatse.
Volledig scherm
De hulpdiensten snelden ter plaatse. © AHK

Meisje (12) komt om bij ongeval met vrachtwagen vlak voor schoolpoort in Zwevegem

In de Bekaertstraat in Zwevegem is vrijdagochtend een 12-jarig meisje uit Zwevegem bij een verkeersongeval met een vrachtwagen omgekomen. Ze werd aangereden op haar fiets op amper 50 meter voor de schoolpoort.

 1. 15 medewerkers testen positief, bezoekverbod in drie woonzorgcentra Zorg Kortrijk
  Kortrijk

  15 medewer­kers testen positief, bezoekver­bod in drie woonzorg­cen­tra Zorg Kortrijk

  Alle 430 personeelsleden van de woonzorgcentra van Zorg Kortrijk worden getest, nu de coronacijfers in Zuid-West-Vlaanderen steeds sneller stijgen. De testcampagne loopt, maar op basis van al binnengekomen resultaten blijken er al vijftien personeelsleden COVID-19 te hebben. Hierdoor is er tot en met komende vrijdag een verbod op bezoek in de woonzorgcentra Biezenheem in Bissegem, De Zon in Bellegem en De Weister in Aalbeke. “We nemen geen enkel risico”, zegt schepen van Zorg Philippe De Coene (sp.a). “We organiseren trouwens ook extra psychologische ondersteuning, voor alle personeelsleden die daar nood aan hebben.”
 2. Supervrijwilliger in coronatijden roept studenten op: “Niet feesten en onnozelaar uithangen, drama dreigt in ziekenhuizen en rusthuizen”
  Kortrijk

  Supervrij­wil­li­ger in coronatij­den roept studenten op: “Niet feesten en onnozelaar uithangen, drama dreigt in ziekenhui­zen en rusthuizen”

  Jean-Philippe Vrijghem (20) richt zich in een opmerkelijk filmpje tot studenten. Daarin roept hij hen op de maatregelen te volgen. “Het is nu niet gepast om te feesten en de onnozelaar uit te hangen”, zegt hij. De supervrijwilliger, die de voorbije maanden al heel wat acties hield in coronatijden, maakte het filmpje na een bezoek aan AZ Groeninge. “Er dreigt een drama en dat terwijl de zorgkundigen al maanden op automatische piloot werken. Ze zijn oververmoeid. Wat van ons gevraagd wordt, is niets in vergelijking met wat zij elke dag doen, ook in rusthuizen.”