De hulpdiensten snelden ter plaatse.
Volledig scherm
De hulpdiensten snelden ter plaatse. © AHK

Meisje (12) komt om bij ongeval met vrachtwagen vlak voor schoolpoort in Zwevegem

In de Bekaertstraat in Zwevegem is vrijdagochtend een 12-jarig meisje uit Zwevegem bij een verkeersongeval met een vrachtwagen omgekomen. Ze werd aangereden op haar fiets op amper 50 meter voor de schoolpoort.

 1. Tot 14 maanden cel voor drie Bulgaren voor diefstal van 200 kilogram koper bij Casier Recycling in Deerlijk
  Deerlijk/Waregem

  Tot 14 maanden cel voor drie Bulgaren voor diefstal van 200 kilogram koper bij Casier Recycling in Deerlijk

  Voor een nieuwe roof van koper bij recyclagebedrijf Casier uit Deerlijk zijn drie Bulgaren maandag door de rechtbank in Kortrijk veroordeeld tot celstraffen van 12 tot 14 maanden en boetes van 800 tot 1.600 euro. De zwaarste straf was voor een Bulgaar uit Waregem die in februari nog maar een voorwaardelijke celstraf opliep voor de diefstal van 3 ton koper bij Casier.
 2. Drie Kortrijkse horecazaken bieden topgerechtjes samen in takeaway aan: “We helpen elkaar, als vrienden”
  Kortrijk

  Drie Kortrijkse horecaza­ken bieden topgerecht­jes samen in takeaway aan: “We helpen elkaar, als vrienden”

  Uit vriendschappen ontstaan mooie initiatieven, ook in de horeca. Eethuis Parazaar, koffiehuis en wereldkeuken Chin Chin en eetkroeg Vesper bieden in deze donkere coronadagen hun meest populaire gerechtjes samen in een en dezelfde takeaway aan. “We zijn allemaal positief ingestelde mensen en hopen dat ons project een succes wordt. Wie wat verkoopt doet er niet toe, we verdelen de winst netjes in drie. Dat is gewoon het eerlijkst”, vertelt Charlotte Vanfleteren van Parazaar. Hun initiatief en dat van vele andere Vlaamse horeca-uitbaters vind je nu ook terug op www.hln.be/helpdehoreca.
 3. Bijna 2.000 positieve coronatesten per week in Zuid-West-Vlaanderen, alle hens aan dek in wachtpost huisartsen
  Zuid-West-Vlaanderen

  Bijna 2.000 positieve coronates­ten per week in Zuid-West-Vlaanderen, alle hens aan dek in wachtpost huisartsen

  Zuid-West-Vlaanderen snelt richting een triest record van 2.000 vastgestelde coronabesmettingen per week. De nieuwste weekcijfers van zondag 18 tot en met zaterdag 24 oktober melden 1.952 positieve testen. Ook in de wachtpost van huisartsen in Kortrijk gaat het hard. “De schrik zit erin dat het heftiger wordt dan tijdens de eerste coronagolf”, waarschuwt huisarts Alexander Seurinck uit Heule, voorzitter van de huisartsenkring Zuid-West-Vlaanderen. Ook Philippe De Coene (sp.a), voorzitter van de welzijnsintercommunale W13, maakt zich steeds meer zorgen: “De coronacijfers zijn in vergelijking met een week geleden meer dan verdubbeld.”