Wendy Demeestere, de mama van Kato, bij de kerstboom en de relaxzetel waarin het verongelukte meisje zo vaak zat te tokkelen op haar smartphone.
Volledig scherm
PREMIUM
Wendy Demeestere, de mama van Kato, bij de kerstboom en de relaxzetel waarin het verongelukte meisje zo vaak zat te tokkelen op haar smartphone. © Henk Deleu

Mama van de verongelukte Kato (12): “Ik weet nu dat mijn meisje niet heeft afgezien toen ze onder die camion belandde, dat geeft me rust”

ZwevegemVoor Wendy Demeestere (41) uit Zwevegem kunnen de feestdagen niet snel genoeg voorbij zijn. Dat heeft alles te maken met het drama dat de onthaalmoeder en haar omgeving in september overkwam. Haar jongste dochter stierf toen bij een ongeval, op weg naar school. Kato was 12. “Drie weken geleden ben ik naar de rechtbank getrokken om er de foto’s van mijn verminkte meisje te bekijken. Gruwelijk was het. Maar ik moest dit doen, om verder te kunnen rouwen.” Meer verhalen uit West-Vlaanderen in de reeks ‘De 20 van 20’, lees je hier.

 1. Nieuwe wielerklassieker in de maak, Kortrijk Koerse en Grote Prijs Marcel Kint smelten samen: “Grootste uitdaging? Het WK naar Kortrijk halen”
  PREMIUM
  Kortrijk/Zwevegem

  Nieuwe wielerklas­sie­ker in de maak, Kortrijk Koerse en Grote Prijs Marcel Kint smelten samen: “Grootste uitdaging? Het WK naar Kortrijk halen”

  Zuid-West-Vlaanderen krijgt een nieuwe wielerklassieker, nu Kortrijk Koerse en de Grote Prijs Marcel Kint de handen in elkaar slaan, op vrijdag 20 augustus 2021. “Iedereen wint. Wielericoon Marcel Kint krijgt zo een nog steviger eerbetoon, Kortrijk een spectaculair parcours en aankomst en de wielerfan een hoogstaande en toekomstbestendige wedstrijd. Of hoe de coronacrisis hier voor vooruitgang zorgt. Laat die ‘roaring twenties’ maar komen”, zeggen de organisatoren.
 1. Lauren Versnick over Jens Dendoncker: "Alsof er een briesend paard naast mij in bed ligt"
  Play

  Lauren Versnick over Jens Dendoncker: "Alsof er een briesend paard naast mij in bed ligt"

 2. Plastisch chirurgen beleven hoogdagen sinds coronapandemie
  Play

  Plastisch chirurgen beleven hoogdagen sinds coronapan­de­mie