Lieven Loncke uit Zwevegem (56) verloor zijn job als specialist in kabels voor autobanden.
Volledig scherm
Lieven Loncke uit Zwevegem (56) verloor zijn job als specialist in kabels voor autobanden. © Henk Deleu

Lieven (56) na 36 jaar dienst ontslagen bij Bekaert: “Ik ben mijn droomjob kwijt”

Het personeel van Bekaert heeft gisteren eindelijk te horen gekregen wie mocht blijven, en wie moet vertrekken. Voor 95 arbeiders en 30 bedienden kwam er slecht nieuws. Lieven Loncke uit Zwevegem (56) is één van hen. “Ik heb geen oog dicht gedaan vannacht. Ik ben mijn droomjob kwijt.”

13 reacties

 • johan ruell

  2 jaar geleden
  De Croo mag dan wel zeggen op TV dat 57 jaar te jong is (NBB), als een bedrijf je niet meer wilt dan doen ze alles om je buiten te krijgen. Maar om op die leeftijd nog iets nieuw te doen en vooral te vinden... Geef die mensen hun pensioen ipv hen verder te laten lijden.
 • DIRK VAN DESSEL

  2 jaar geleden
  Waar in de "privé" worden 50+ers niet "afgeschoten" ? Enkel als ambtenaar zijn ze nog veilig. Jongeren, kijk zelf op uw werkplaat eens rondom u en tel zelf eens hoeveel... ..hoeweinIg of geen 50+ er nog in dienst mogen blijven. Waarom zouden Patroons u later wel sparen eens kaap 50 in zicht ? Wetgeving inzake "discrimininatie op basis van leeftijd" is een lege doos, zeker voor 50+ doppers maar toch werkplicht tot 67 jaar !
 • paul van gele

  2 jaar geleden
  Maar ook iedereen heeft daar nu ook profijt van want zo kunnen wij goedkopere Micheline banden van uit China kopen bevoorbeeld. Tijdje geleden reportage gezien op tv , auto's worden daar voor 1/4de goedkoper gemaakt en verkocht. Helaas worden ze nog niet naar hier ingevoerd.
 • Leo Van der Vorst

  2 jaar geleden
  Eerlijk is anders, maar wees gerust, er is nog een leven na uw huidige job, de ontslagvergoeding maakt een klein deel goed maar dan moet je nog geluk hebben een andere job te vinden want de leeftijd is daar, leeftijddiscriminatie wordt verzwegen en fysiek is het niet beter dan 20 jaar eerder.
 • Ellen Sanders

  2 jaar geleden
  Ze kunnen misschien de loonlasten nog wat verhogen, er zullen er nog meer vertrekken.