Sofie Florin op het herdenkingsplekje van haar zoon. Enkele dagen geleden werd daar een lantaarn gestolen.
Volledig scherm
Sofie Florin op het herdenkingsplekje van haar zoon. Enkele dagen geleden werd daar een lantaarn gestolen. © Henk Deleu en Florin

Lantaarn gestolen op herdenkingsplekje overleden Sander (18), mama is er het hart van in: “Daar moet je nu toch een echte hufter voor zijn?”

heestertSofie Florin is er het hart van in: iemand heeft de lantaarn gestolen van op het herdenkingsplekje van haar overleden zoon Sander. “Alle wonden die nog niet eens geheeld waren, worden weer opengereten”, zegt ze. “Wie doet nu toch zoiets?” Met een open brief wil ze de dader een geweten schoppen, in de hoop dat die de lantaarn terugbrengt.

  1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
    HLN Shop

    Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

    Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.