David Grosdent werd tot 'jonge chef van het jaar' benoemd door Gault Millau.
Volledig scherm
PREMIUM
David Grosdent werd tot 'jonge chef van het jaar' benoemd door Gault Millau. © Florian Van Eenoo Photo News

‘Jonge chef van het jaar’ geeft tips voor feestdagen in eigen huis: “En ik geef recept voor een van mijn topgerechtje prijs”

ZwevegemGeen heerlijke kerstmenu’s op restaurant of gezellig samentroepen met familie rond de feesttafel. Door het coronavirus vieren we kerst en nieuw dit jaar thuis met ons gezin. Maar niet getreurd. HLN contacteerde elf West-Vlaamse culinaire toppers en laat de komende dagen hun tips voor een spetterend eindejaar op u los. David Grosdent, de Jonge Chef van het Jaar in de gids van Gault&Millau, heeft een gouden pepertip voor je én hij deelt het recept voor één van zijn topdesserts. 

 1. Nog zestien besmette bewoners in rusthuis Marialove, net voor coronaprik: “Vaccinatie komt niet in het gedrang”
  Zwevegem/Heestert

  Nog zestien besmette bewoners in rusthuis Marialove, net voor coronaprik: “Vaccinatie komt niet in het gedrang”

  In woonzorgcentrum Marialove in Zwevegem, dat tussen kerst en nieuw met een tweede corona-uitbraak af te rekenen kreeg, zijn op dit moment nog zestien bewoners besmet. Dat staat gelukkig de vaccinatie op vrijdag niet in de weg. Dan kunnen er toch al 180 bewoners ingeënt worden. “Vaccins die we over hebben, gaan naar medewerkers”, zegt directrice Anje Degraeve.
 2. Nog op zoek naar een kampje voor uw kroost tijdens de krokusvakantie in Kortrijk? Ontdek hier waar nog plaats is
  PREMIUM
  Kortrijk

  Nog op zoek naar een kampje voor uw kroost tijdens de krokusva­kan­tie in Kortrijk? Ontdek hier waar nog plaats is

  Nog op zoek naar vertier voor uw kroost om de verveling tijdens de krokusvakantie tegen te gaan? Wacht toch maar best niet te lang meer. Zo zijn in Kortrijk al de helft van 47 meerdaagse kampen volzet, met een mix van sport, spel en cultuur. Nu al goed voor 600 deelnemers, precies een maand voor de start van de krokusvakantie. Binnenkort starten ook de inschrijvingen voor Spinragateliers. Tijdens een eventuele ‘afkoelingsweek’ na de krokusvakantie voorziet de stad trouwens geen extra activiteitenaanbod. Er zal die week wel noodopvang georganiseerd worden, indien nodig.
 1. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown

 2. Pick-up scheurt met brandende lading door de straten
  Play

  Pick-up scheurt met brandende lading door de straten