T’Winckeling is een van de scholen die de burgemeester heeft gesloten.
Volledig scherm
T’Winckeling is een van de scholen die de burgemeester heeft gesloten. © Google Maps

Hoge besmettingscijfers in Zwevegem: burgemeester sluit vier gemeentescholen

zwevegemBurgemeester Marc Doutreluingne heeft vier vestigingen van het gemeenteonderwijs in Zwevegem gesloten. Het gaat om de vestigingen Kouter, Groene Kouter, De Klim-Op en T’Winckeling. Alleen de gemeenteschool in Zwevegem-Knokke kan nog openblijven.

 1. Stijn (30) en Kimberly (28) zijn de eerste trouwers op de verlaagde Leieboorden in Kortrijk: “De rode loper, de bloemstukjes... zó mooi”
  PREMIUM
  Kortrijk/Heule/Gullegem/Menen

  Stijn (30) en Kimberly (28) zijn de eerste trouwers op de verlaagde Leieboor­den in Kortrijk: “De rode loper, de bloemstuk­jes... zó mooi”

  Omdat het een locatie in open lucht is die tot de verbeelding spreekt, laat de stad Kortrijk voortaan huwelijken op de verlaagde Leieboorden toe. Stijn Declercq en Kimberly Tremerie uit Heule waren de eerste. “Het was speciaal om te trouwen aan de Broeltorens, ik werd er emotioneel van”, vertelt Kimberly.
 2. 20 maanden effectieve celstraf voor stalker bij vierde veroordeling: “Hij volhardt in de boosheid, hopelijk doet deze straf hem eindelijk stoppen.”
  Kortrijk

  20 maanden effectieve celstraf voor stalker bij vierde veroorde­ling: “Hij volhardt in de boosheid, hopelijk doet deze straf hem eindelijk stoppen.”

  Voor de vierde keer is een 42-jarige man uit Kortrijk woensdag veroordeeld tot een celstraf, van 20 maanden effectief dit keer, voor de stalking van zijn ex. De voorbije 4 jaar kreeg de obsessieve stalker in totaal al 36 maanden effectieve celstraf maar toch zag hij nog de binnenkant van de gevangenis niet. Het zorgde vorige maand bij de behandeling van de zaak voor zure oprispingen bij de rechter over de uitvoering van de straffen in België.