De speeltuin werd donderdagmiddag geopend. En of het plezant was!
Volledig scherm
De speeltuin werd donderdagmiddag geopend. En of het plezant was! © Henk Deleu

Groene woonwijk Leanderhof omarmt nieuwe speeltuin

ZwevegemDe nieuwe groene woonwijk Leanderhof, op een voormalige Bekaertsite aan de Bekaertstraat in hartje Zwevegem, krijgt verder vorm. De kinderen van het tweede leerjaar van de Vrije Centrumschool openden er donderdagmiddag een nieuwe speeltuin.

 1. Feestzaal Hoeve De Blauwpoorte opent tijdelijke sfeervolle voedingswinkel: “Hier vind je de klassiekers voor eindejaar”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Feestzaal Hoeve De Blauwpoor­te opent tijdelijke sfeervolle voedings­win­kel: “Hier vind je de klassie­kers voor eindejaar”

  Hoeve De Blauwpoorte in Kortrijk blijft zichzelf heruitvinden in tijden van corona. Zaakvoerster Sarah Kemseke en haar mama Tania Huys vormen hun feestzaal om tot een tijdelijke sfeervolle voedingswinkel. Ze laten zo traiteur De Kiekefretter herleven. Die gewezen kleinhandel nabij de Menenpoort was geliefd voor de wild- en gevogeltedelicatessen. “Ideaal om Kerstmis en Nieuwjaar gezellig en feestelijk thuis te vieren”, vertellen moeder en dochter.
 2. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 1. VTI Waregem rouwt om plots overleden opvoeder Bert (40): “Leerlingen verliezen een tweede vader”
  PREMIUM
  Waregem/Kortrijk

  VTI Waregem rouwt om plots overleden opvoeder Bert (40): “Leerlingen verliezen een tweede vader”

  De verslagenheid is groot in de middelbare Sint-Paulusschool campus VTI in Waregem. Bert Sulmont, de opvoeder en internaatsbeheerder, is donderdagavond onverwacht op 40-jarige leeftijd overleden. “Hij was een vaderfiguur voor alle leerlingen, maar in het bijzonder voor onze internen”, klinkt het bij de directie. Ook bij KV Kortrijk, waarvan Bert hondstrouwe supporter was, komt het overlijden hard aan.
 1. Covid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Rastro-markt in Madrid
  Play

  Co­vid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Ras­tro-markt in Madrid

 2. Deze Belg kan als één van de weinigen skiën in Oostenrijk tijdens lockdown: "Iedereen moet verplicht licentie kunnen voorleggen"
  Play

  Deze Belg kan als één van de weinigen skiën in Oostenrijk tijdens lockdown: "Iedereen moet verplicht licentie kunnen voorleggen"