Elk jaar investeren alle 14 gemeenten uit de Fluvia-regio samen 3 miljoen euro om die investeringen in de nieuwe brandweerkazernes te dragen. Dit is de oude kazerne in de Rijkswachtstraat Kortrijk.
Volledig scherm
Elk jaar investeren alle 14 gemeenten uit de Fluvia-regio samen 3 miljoen euro om die investeringen in de nieuwe brandweerkazernes te dragen. Dit is de oude kazerne in de Rijkswachtstraat Kortrijk. © Henk Deleu

Fluvia-Gemeenten maken samen 3 miljoen euro per jaar vrij voor vernieuwing kazernes

De komende legislatuur wordt werk gemaakt van een nieuwe brandweerkazerne op het grondgebied Lauwe/Marke, én van een nieuwe kazerne ergens op de grens tussen Kortrijk en Zwevegem. Ook in de legislaturen die volgen, worden nog brandweerkazernes in onze regio vernieuwd.

0 reacties

 1. Renovatie schouwburg start in 2023 en kost 14,3 miljoen euro: “Blikvangers zijn nieuw cultuurcafé en nieuwe theaterzaal”
  Kortrijk

  Renovatie schouwburg start in 2023 en kost 14,3 miljoen euro: “Blikvan­gers zijn nieuw cultuur­café en nieuwe theater­zaal”

  De stad stelt WIT Architecten BV aan om een ingrijpende renovatie van de stadsschouwburg in Kortrijk uit te tekenen. De werken, met als blikvangers een nieuw cultuurcafé en een nieuwe theaterzaal voor tweehonderd personen, vatten in augustus 2023 aan. Het projectbudget is dankzij steun via het programma Vlaamse Veerkracht opgetrokken naar ruim 14,3 miljoen euro.
 2. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.