Jaak Quartier, aan het raam van het woonzorgcentrum.
Volledig scherm
Jaak Quartier, aan het raam van het woonzorgcentrum. © Henk Deleu

Familie viert jarige Jaak (90) aan raam van rusthuis: “Deed deugd om hem te zien stralen”

ZwevegemHet vaccineren in rusthuizen is volop bezig. Maar we zijn er nog niet. Zo vierde de familie van Jaak Quartier zaterdag zijn negentigste verjaardag aan het raam van rusthuis Sint-Amand in Zwevegem. “We wilden hem toch verrassen, met zo’n mooie leeftijd”, vertelt kleindochter Charline Verkaemer.

 1. Videoreportage vertelt verhaal van vier ondernemers die mentaal lijden door coronacrisis: “Help zelfstandigen in nood”
  Kortrijk/Kuurne

  Videorepor­ta­ge vertelt verhaal van vier onderne­mers die mentaal lijden door coronacri­sis: “Help zelfstandi­gen in nood”

  De coronacrisis duurt al bijna een jaar. Toch zitten veel ondernemers nog steeds zonder perspectief en weten ze vaak nog altijd niet wanneer ze aan de slag kunnen. Ook financieel en mentaal is het erg zwaar. Vrijdag brachten we het verhaal van vier van hen: Kenneth Deryckere van ijsbaan De Piste, Dieter De Clercq van Café 56, Split en Siba Events, Stephanie Strobbe van Barot Events en Mathieu Santy uit Kuurne, deejay en zaakvoerder van Mastr.be. Daar is nu ook een videoreportage over gemaakt. Vlaams N-VA-parlementairen Axel Ronse en Maaike De Vreese doen nog eens een warme oproep om ondernemers vrijwillig te helpen, via de vereniging Dyzo. Alle info over Dyzo, het anker voor zelfstandigen in moeilijkheden, staat op www.dyzo.be.
 1. Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogtevrees
  Play

  Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogte­vrees

 2. Feestvierders vluchten van lockdownfeest als politie aankomt
  Play

  Feestvier­ders vluchten van lockdown­feest als politie aankomt