Aan het Shell-tankstation in Marke liep het duo bij een controle tegen de lamp.
Volledig scherm
Aan het Shell-tankstation in Marke liep het duo bij een controle tegen de lamp. © LSI

Duo terecht voor drugsbezit bij controle op Shellparking in Marke: “Gooide flesdopje door het raam, geen drugs”

Marke/ZwevegemDe politie zag bij een controle op de snelwegparking aan tankstation Shell in Marke (Kortrijk) iets door het raam van de auto van een Zwevegems vriendenduo vliegen en vond vlakbij heroïne. Toch ontkenden beiden voor de rechtbank iets mispeuterd te hebben. “Ik gooide een flesdopje door het raam”, klonk het bij de passagier.

 1. LEVENSVERHAAL. “Hij trok veertig jaar als ziekendrager naar Lourdes en gaf tot ’s nachts toe bloed aan Rode Kruis”: Afscheid van Jozef Cornette (88)
  PREMIUM
  Kortrijk

  LEVENSVER­HAAL. “Hij trok veertig jaar als ziekendra­ger naar Lourdes en gaf tot ’s nachts toe bloed aan Rode Kruis”: Afscheid van Jozef Cornette (88)

  Jozef Cornette (88) is heengegaan. Rustig ingeslapen, na een kortstondige ziekte. “Pa stond er altijd, ook voor anderen”, zegt dochter Els. “Hij bracht wekelijks bezoekjes aan de rusthuizen in Kortrijk. Om er te praten met mensen die hij kende, zodat ze er zeker niet vereenzaamden.” Familie en vrienden schetsen het levensverhaal van een ondernemer met het hart op de juiste plaats.
 2. De ‘opruimwerken’ in het Sint-Arnolduspark? In opdracht van de burgemeester: “Biodiversiteit ís belangrijk. Maar niemand wil ratten, toch?”
  anzegem

  De ‘opruimwer­ken’ in het Sint-Arnoldus­park? In opdracht van de burgemees­ter: “Biodiver­si­teit ís belangrijk. Maar niemand wil ratten, toch?”

  De aannemer die volgens Natuurpunt Krekel Anzegem een ‘ravage’ aanrichtte in het Sint-Arnolduspark in Tiegem? Die werd uitgestuurd in opdracht van de burgemeester. “Ik kreeg zelfs klachten over ratten binnen”, zegt burgemeester Gino Devogelaere (Samen Eén), die hier uitlegt waarom hij opdracht gaf voor een ‘grote kuis’.