Henk Deleu
Volledig scherm
© Henk Deleu

Directie en vakbonden bij Bekaert bereiken voorakkoord: 125 naakte ontslagen

Directie en vakbonden bij staaldraadfabrikant Bekaert hebben een voorakkoord bereikt over het sociaal plan. Daarin staat dat er 125 naakte ontslagen zullen vallen, 95 bij de arbeiders en 30 bij de bedienden. Aanvankelijk werd gevreesd dat er 250 banen geschrapt zouden worden. “Het personeel moet eerstdaags wel nog stemmen over het voorakkoord”, zegt vakbondsman Steven Van Eekhoutte (ABVV Metaal).

8 reacties

 • seppe beirnaert

  3 jaar geleden
  Eerste keer in de geschiedenis dat er naakte ontslagen vallen bij bekaert??? In 2012 weren er al 450 naakte ontslagen in de vesteging van aalter alleen dus wat voor gezever is dat!!!!!!
 • Walter WOUTERS

  3 jaar geleden
  Vele bedrijven zullen volgen en België wordt door de autochtone CEO's en politici een ontwikkelingsland.....
 • Alfred LEEMANS

  3 jaar geleden
  EDDY, de lonen zijn veel , veel te hoog. Maar dit is niet de schuld van Brussel of Europa maar van onze vakbonden met hun steeds maar hogere eisen. Ook hier is er maar één overwinnaar: de vakbond die akkoord kon gaan met maar 225 naakte ontslagen ipv de aangekondigde 250. Voor hun zijn dat 225 dossiers meer en dus kassa kassa.
 • Marcel Desmet

  3 jaar geleden
  Nog nooit geen naakte ontslagen gevallen? Wie verzint dergelijke onzin. De voorbije 20 jaar is Bekaert de grootste gebleken in het ontslaan van mensen en al hun werk naar het Oostblok verhuizen om meer winst te maken. Bij Bekaert is massaontslag en herstructurering een standaard geworden, zo om de 4 jaar of zo. Hoe veel personeelsleden telt het nu tegenover 30 jaar geleden, ongeveer even veel of iets meer. En hoe veel personeelsleden in België nu en 30 jaar geleden?
 • Isabel da Silva

  3 jaar geleden
  Jobs,jobs,jobs ! Nietwaar meneer Michel ? Nu lekker gevlucht naar een topjob in de EU . De leugen van 2018 , dat de economie overal aan het boomen was is nu doorprikt . Wie nu het nieuws echt volgt zie dat we op een nog veel grotere crisis afstevenen dan die van 2008 . Met dank aan de EU bazen die geld bijgedrukt hebben alsof het kranten waren . Die ondertussen met de werkelijke rente van onze banktegoeden zijn gaan lopen . En voor ons de peanuts van 0,001 % lieten . Dop,dop,dop , dat wordt het