De zussen Els (links) en Vera Desauw van het gelijknamige bedrijf uit de Esserstraat in Zwevegem, gekiekt in betere tijden. Op de linkse foto is te zien hoe de daders via een overgeplooid stukje uit de carrosserie er in slaagden de deuren van de bestelwagens te openen.
Volledig scherm
De zussen Els (links) en Vera Desauw van het gelijknamige bedrijf uit de Esserstraat in Zwevegem, gekiekt in betere tijden. Op de linkse foto is te zien hoe de daders via een overgeplooid stukje uit de carrosserie er in slaagden de deuren van de bestelwagens te openen. © RV

Dieven slijpen vijf bestelwagens open: voor ruim 120.000 euro aan materiaal gestolen

ZwevegemTwee bedrijven op de kmo-zone aan de Esserstraat in Zwevegem werden woensdagnacht geviseerd door materiaaldieven. Die gebruikten een ongewone techniek om vijf bestelwagens open te breken en vervolgens hun slag te slaan. “Op hun dooie gemak zien we ze bezig, op onze camerabeelden”, zeggen de zaakvoersters van het zwaarst getroffen bedrijf, de firma Desauw. “Wraakroepend. Die mannen beseffen niet wat ze ons aandoen.”

  1. Oproep tot rellen in stationsbuurt Kortrijk na achtste finale Marokko vanavond: “We zullen niet twijfelen om amokmakers op te pakken”
    Kortrijk

    Oproep tot rellen in stations­buurt Kortrijk na achtste finale Marokko vanavond: “We zullen niet twijfelen om amokmakers op te pakken”

    Op de (ondertussen weggehaalde) Instagrampagina kortrijk.rwinaaa circuleerde maandagavond een oproep om op dinsdag 6 december na de achtste finale Marokko-Spanje vanaf 18 uur keet te schoppen in de stationsbuurt in Kortrijk. Er liep ook op Snapchat een oproep om te rellen in de stationsbuurt. De lokale politie is op de hoogte. Er zal een verhoogd toezicht zijn.