Worden onder meer gezocht: oude foto's van Zwevegem. Illustratiebeeld, met een meer recente foto
Volledig scherm
Worden onder meer gezocht: oude foto's van Zwevegem. Illustratiebeeld, met een meer recente foto © Henk Deleu

Culturele en heemkundige kring zoekt hulp voor expo

ZwevegemDe culturele en heemkundige kring Amantine zoekt objecten voor een geplande tentoonstelling in 2022.

 1. Van goedkoopste pintjes over fast food aan spotprijsjes tot voordelig sporten: 31 ‘survivaltips’ om zo zuinig mogelijk te leven als student
  PREMIUM
  Kortrijk

  Van goedkoop­ste pintjes over fast food aan spotprijs­jes tot voordelig sporten: 31 ‘survival­tips’ om zo zuinig mogelijk te leven als student

  Tot 16.000 studenten vatten een nieuw academiejaar aan in Kortrijk, de grootste en gezelligste studentenstad van West-Vlaanderen. Door de inflatie wordt het ook voor (kot)studenten een financiële uitdaging. Omdat we niet willen dat hun jeugdige drang om voluit te leven afgeremd wordt door een lege portemonnee, geven we 31 ‘survivortips’ mee om zo zuinig mogelijk te leven.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. Neem zondag op Open Bedrijvendag een kijkje in het nieuwe politiehuis in Waregem: “Ga over de kop in onze tuimelwagen of ervaar hoe het is om dronken te rijden”
  Waregem/Zwevegem/Avelgem/Spiere-Helkijn/Anzegem

  Neem zondag op Open Bedrijven­dag een kijkje in het nieuwe politie­huis in Waregem: “Ga over de kop in onze tuimelwa­gen of ervaar hoe het is om dronken te rijden”

  Het nieuwe gebouw van politiezone Mira in Waregem is dan wel al bijna twee jaar in gebruik, op zondag 2 oktober krijgt het publiek de kans om er een kijkje te nemen op Open Bedrijvendag, net zoals dat ook in Menen gebeurt bij de politiezone Grensleie. Er zijn infostanden, demo’s, maar ook een politiedorp met drones, snelle interventievoertuigen, politiepaarden, een tuimelwagen,…