70 kilometer per uur, zo snel mocht de dertiger rijden, maar hij haalde 150 km/u. Op de archieffoto Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) plakt mee de eerste affiche die chauffeur er op wijst dat 70 kilometer per uur buiten de bebouwde kom de norm wordt.
Volledig scherm
70 kilometer per uur, zo snel mocht de dertiger rijden, maar hij haalde 150 km/u. Op de archieffoto Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) plakt mee de eerste affiche die chauffeur er op wijst dat 70 kilometer per uur buiten de bebouwde kom de norm wordt. © Mozkito

‘Cowboy’ krijgt boete en rijverbod na 150 km/u in plaats van 70 in Zwevegem

Zwevegem“Een cowboy.” Zo omschreef de openbare aanklager vrijdag een 35-jarige automobilist die zich voor de politierechtbank in Kortrijk moest verantwoorden voor een fikse snelheidsovertreding. Hij kreeg een boete en een rijverbod.

 1. Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldgevoel draag ik nog altijd mee”
  PREMIUM
  TV
  21

  Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldge­voel draag ik nog altijd mee”

  Het is een Gert Verheyen (52) die we nog niet eerder zagen. Wanneer zijn drie zoons in ‘Over de oceaan’ vertellen dat hun papa sinds de scheiding weinig initiatief neemt om contact met hen te zoeken, kan de nuchtere voetbalanalist zijn tranen niet bedwingen. Wat volgt is een bijzonder open getuigenis over ‘de grootste mislukking uit zijn leven’. “Het moment dat ik hen vertelde dat ik wegging, vergeet ik nooit meer.”
 2. “Waterweg moet vuilhoop kluizenaar opruimen”: ook verhuis André (78) naar woonst in Henegouwen ligt op tafel, desnoods onder dwang
  PREMIUM
  Spiere/Moeskroen/Brasménil

  “Waterweg moet vuilhoop kluizenaar opruimen”: ook verhuis André (78) naar woonst in Henegouwen ligt op tafel, desnoods onder dwang

  Hoe graag hij het zelf ook zou willen… kluizenaar André Hornebecq (78) kan zeker niet in zijn vuilhoop in Spiere blijven wonen. Een (gedwongen) verhuis dringt zich op. En het terrein, waar hij nu verblijft, moet en zal opgeruimd worden. Alle betrokken instanties gaan hierover in overleg. “En hij heeft dus wel degelijk een eigendom: in Peruwelz. En een zeer mooie ook, naar het schijnt.”