Al 10 gezinnen hebben intussen ingetekend om bij cohousingproject De Klijte samen een voormalige hoeve te verbouwen.
Volledig scherm
Al 10 gezinnen hebben intussen ingetekend om bij cohousingproject De Klijte samen een voormalige hoeve te verbouwen. © Cohousing De Klijte

Cohousingproject De Klijte is maandag te zien in Huizenjagers

MoenHet cohousingproject op De Klijte in Moen in Zwevegem is komende maandag te zien in Huizenjagers, op Play 4. Bij dat cohousingproject zullen 12 gezinnen samen een hoeve verbouwen om er allemaal samen te gaan wonen.

 1. Kortrijks bekendste nachtcafé beperkt openingsuren: “Dansen met mondmasker is complete grap”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Kortrijks bekendste nachtcafé beperkt openings­uren: “Dansen met mondmasker is complete grap”

  Nu de uitgaansbuurt in Kortrijk niet met sneltesten mag werken, beperken de uitbaters hun openingsuren. Zo sluit De Geverfde Vogel vanaf deze week om 2 uur. “Het nachtleven kan niet opstarten met mondmaskers”, zegt zaakvoerder Robbert Vandaele. “Laat ons ofwel verplicht sluiten en geef ons steunmaatregelen of geef ons de kans om op een veilige manier te werken.”
 2. Kortrijk gaat vol voor kerstmarkt, ijspiste en foor, maar met strikte maatregelen: “Gezelligheid en positivisme primeren”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Kortrijk gaat vol voor kerstmarkt, ijspiste en foor, maar met strikte maatrege­len: “Gezellig­heid en positivis­me primeren”

  Winter in Kortrijk blijft overeind. De kerstmarkt in het Begijnhofpark en de ijspiste op het Schouwburgplein zijn CST-events met mondmaskerplicht, bij de kerstfoor op de Grote Markt volstaat de mondmaskerplicht. “We gaan er vol voor”, zegt burgemeester Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester). Ook gouverneur Decaluwé lijkt geen bezwaren te hebben.