Brouwers Tim Vandenberghe (uit Heestert) en Bert Deprez (uit Wortegem-Petegem) hebben na een jaar brouwen hun brouwerij officieel geopend.
Volledig scherm
Brouwers Tim Vandenberghe (uit Heestert) en Bert Deprez (uit Wortegem-Petegem) hebben na een jaar brouwen hun brouwerij officieel geopend. © William Roelens

Circus Brouwerij officieel geopend op site Transfo

zwevegemDe Circus Brouwerij is officieel geopend. De brouwerij heeft al een jaar haar stek op de site Transfo, maar brouwers Tim Vandenberghe (uit Heestert) en Bert Deprez (uit Wortegem-Petegem) stelden de officiële opening een jaartje uit omwille van corona. Onder meer de biertjes Jongleur, Piccolo, Ringmaster en Cascadeur zagen er al het levenslicht.

 1. Handelsactie klokt af op 267 winnaars, met prijzenpot van 10.000 euro
  Harelbeke

  Handelsac­tie klokt af op 267 winnaars, met prijzenpot van 10.000 euro

  De eindejaarsactie van het handelscomité Harelbeke was een schot in de roos, met duizenden bij 32 deelnemende winkeliers binnengebrachte biljetten. Dat levert 262 winnaars op die een herlaadbare Oarelbeke Weireldkoarte (OW) met een waarde van 10, 15, 25, 50 en 150 euro krijgen. Zij deden in december minstens een aankoop in een van de deelnemende handelszaken. Er zijn ook vier winnaars met 500 euro en een hoofdwinnaar van 3.000 euro aan OW-kaarten.
 2. Binnenactiviteiten mogen opnieuw, tot opluchting van onze ondernemers: “Sluiten, heropenen, opnieuw sluiten... Zoiets wéégt”
  Kortrijk/Ieper

  Binnenacti­vi­tei­ten mogen opnieuw, tot opluchting van onze onderne­mers: “Sluiten, heropenen, opnieuw sluiten... Zoiets wéégt”

  Het recentste Overlegcomité betekent goed nieuws voor verscheidene ondernemers in onze regio. Restaurants mogen een uur langer open blijven, escaperooms, binnenspeeltuinen en paintballvelden kunnen terug open, en er mag ook weer gezwommen worden in subtropische zwembaden. “We hadden erop gerekend dat het niet al te lang zou duren en hebben onze installatie daarom nooit helemaal uitgezet”, zegt Elewin Werbrouck van Lago.
 1. Architect Marijn bouwt haar droomhuis in een 6 meter hoge loft: “Door de woning loopt een vluchttrappenhuis voor de appartementen hierboven”
  Livios

  Architect Marijn bouwt haar droomhuis in een 6 meter hoge loft: “Door de woning loopt een vluchttrap­pen­huis voor de appartemen­ten hierboven”

  Een volledig lege loft van zes meter hoog kopen en die vervolgens helemaal inrichten? Architect Marijn Horlings durfde die uitdaging aangaan. Ze deelde deze casco woning in het hartje van Amsterdam verre van standaard in. Ze liet alles open waardoor het daglicht langs verschillende kanten naar binnen stroomt. Bouwsite Livios toont het resultaat.
 2. Leerlingen De Levensboom nemen met flashmob afscheid van lievelingsbegeleidster Belle
  Kortrijk

  Leerlingen De Levensboom nemen met flashmob afscheid van lievelings­be­ge­leid­ster Belle

  Isabelle ‘Belle’ Kindt (48), twaalf jaar begeleidster in De Levensboom, geeft haar carrière een nieuwe wending als uitbaatster van WOW salads & more in Kortrijk. De 180 kinderen van de freinetschool namen donderdagnamiddag afscheid van Belle door haar te verrassen met een flashmob. Isabelle knuffelde nadien alle 180 kinderen. “Heel heftig, ik dacht even dat ik ging flauwvallen, maar het was zo ongelooflijk mooi en tof”, vertelt ze.
 3. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 4. Dieven pikken laptop en gegeerde PS5 van student Floris (23): “Tegenvaller voor mijn studies”
  Kortrijk/Vleteren

  Dieven pikken laptop en gegeerde PS5 van student Floris (23): “Tegenval­ler voor mijn studies”

  Floris Cathry uit Vleteren is een ontgoocheling rijker. De jongeman is niet bang om als werkstudent de handen uit de mouwen te steken, ook tijdens zijn studies, maar nu werd hij het slachtoffer van een laffe diefstal, op zijn kot in Kortrijk. Onder meer zijn laptop, met daarop waardevolle informatie voor zijn studie, is verdwenen. “Ik overleef dit wel, maar leuk is anders.”